KOKOSCURRY MET SCAMPI’S , SPINAZIE EN BROCCOLINI

Een licht en energierijk gerechtje met veel gezonde groene groentjes

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200ml kokosmelk
– 14-16 scampi’s
– 200g spinazie
– 300g broccolini
– 1 lookteentje
– 1 sjalotje
– 1 bouillonblokje (groenten)
– 1 el currypoeder/ ras el hanout
– snuifje chilipoeder
– snuifje komijn
– eventueel verse koriander ter afwerking

Stappenplan:
– bak de scampi’s kort en hou deze daarna even apart
– snijd de ui en look fijn, snijd het uiterste deel van de steeltjes van de broccolini er af
– bak de broccolini tot deze semi gaar(3 min) is in olijfolie, voeg de ui en look toe, bak de helft van de spinazie mee in de pan en voeg de kruiden toe
– blus met kokosmelk
– voeg het bouillonblokje toe
– voeg eventueel nog een beetje water toe indien nodig
– roer de andere helft van de spinazie onder de saus
– voeg de scampi’s toe
– kruid eventueel af met peper en zout
– werk af met koriander
– serveer met rijst

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

VEGAN CHOCOLATE & TAHINI COOKIES

Ik gebruik super graag stevia van Pure Via in mijn desserts. (ADVERTENTIE) @purevia_be De ene keer is dit om de suiker volledig te vervangen en

summer glow smoothie

advertentie @purevia_be Dit frisse drankje is ideaal om veel vitaminen binnen te krijgen en voor als je zin hebt in een zoetje , maar geen