VEGAN MAROKKAANSE WORTELSOEP MET KROKANTE KIKKERERWTEN

Dit is ook vegan!

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 500gr wortelen
– ongeveer 1 liter water
– 1 ui
– 3 à 4 bouillonblokjes
– 2 lookteentjes
– 1 aardappel
– 2 dl kokosmelk
– 2 el ras el hanout kruiden
– 1 el kurkuma
– 200g kikkererwten (uit blik)
– 1 scheutje olijfolie
– 1 tl paprikapoeder

Stappenplan:
– giet de kikkererwten af en spoel met water (gebruik een zeef\vergiet)
– meng een scheutje olijfolie, snuif zout en paprikapoeder onder de kikkererwten. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en zet ze in de oven voor ongeveer 30-40 min op 185 graden
– snijd de wortelen (ik schil ze niet), aardappel, ui en look in stukken en stoof kort aan in een pot met een beetje olijfolie
– kruid met kurkuma en ras el hanout
– giet het water erbij (beter wat te weinig en later bijvoegen)
– kook alles samen met de bouillonblokjes (ongeveer 20 min)
– mix de soep samen met de kokosmelk
– verdeel de soep over de kommen en werk af met de kikkererwten

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor