Chloé kookt
Hey foodie!
Ik ben Chloé, een 21 jarige studente met een ongelofelijke passie voor eten en alles daar rond. Je kan me terugvinden in Kapellen, Antwerpen en Leuven.
Ik studeer geneeskunde aan de KuLeuven. Uiteraard zit ik ook op kot. Hier probeer ik bijna iedere dag zelf te koken met verse producten. Graag zou ik ook alle studenten willen inspireren met mijn simpele en vooral lekkere receptjes.
Koken is iets heel dankbaars. Niemand wordt toch slecht gezind van lekker eten? Mijn geheim: “Liefde gaat door de maag”. Op die manier scoor ik nog elke dag punten bij mijn vriend.
Hoe het begon
Mijn liefde voor koken begon al als kind. Dit uitte zich dan voornamelijk in het bakken van cupcakes, pannenkoeken, taarten,.. enzovoort.
Vanaf het middelbaar is dit verder uitgebreid naar het koken van verschillende gerechten.
Ik postte ook regelmatig mijn creaties op mijn persoonlijk account van instagram. Daarop kreeg ik steeds vaker reactie. Niet veel later zette ik een eerste post op mijn nieuw profiel: “chloekookt”.
Tot op heden word ik nog steeds overstelpt met allemaal lieve en aanmoedigende berichtjes, die ik van jullie dagelijks mag ontvangen.
Mijn stijl van koken
Ik zou niet direct een label op ‘mijn stijl van koken’ plakken.
Ik kook zeer gevarieerd. Dit gaat van vegetarisch tot vleesgerechten, keto tot koolhydraatrijke recepten enzovoort.
Dit is volgens mij ook mijn troef. Er is geen enkele doelgroep die ik uitsluit. Iedereen kan zich aangesproken voelen tot mijn gerechten. Er is dus voor ieders wat wils.
Hierin toon ik ook dat chloekookt staat voor balans. Van niets te weinig of te veel, maar juist van alles een beetje. Dit is ook wat ik versta onder een gezond eetpatroon, gevarieerd.
Reizen
Reizen is mijn inspiratie
In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan nieuwe plekjes te ontdekken. Hoewel ik ook al enkele ijskoude pareltjes gezien heb op onze wereld, gaat mijn voorkeur steeds uit naar de meer idyllische bestemmingen.
Ook op reis doe ik enorm veel inspiratie op uit de verschillende wereldkeukens. Eén van de meest culinaire tripjes die al heb gemaakt, was Ijsland.
Sporten
Skiën
Ik heb het altijd super belangrijk gevonden om veel bezig te zijn met sport. Al van toen ik kind was, stond ik ieder jaar op de latten. Momenteel probeer ik nog jaarlijk één keer een skivakantie in te plannen. De skigebieden die ik zou aanraden zijn Les Trois Vallées en Laax.
Hardlopen
In november 2018 ben ik beginnen hardlopen. Ik had één doel en dat was de New York City Marathon. Exact een jaar later, 3 november 2019, heb ik dit van mijn bucketlist kunnen afvinken. Momenteel ben ik nog steeds wekelijks 3 keer aan het trainen. Lopen is een sport waarin ik me helemaal kan verliezen. Het dient voor mij echt als een uitlaatklep.
Watersporten
Op zonvakanties zit ik niet graag hele dagen stil.
Ik ben 6 jaar jeugdduiker geweest. De onderwaterwereld geeft mijn vakantie een extra dimensie. De mooiste plekken die ik al heb mogen ontdekken onder water zijn de Malediven, de Seychellen en Egypte.
Paardrijden (dressuur)
Ballare is mijn dressuurpaard. Het was een beetje een kinderdroom van mij die werkelijkheid werd. Twaalf jaar ben ik hier intensief mee bezig geweest. Nadat ik in Leuven op kot ben gegaan, heb ik hier spijtig genoeg zo goed als een punt achter moeten zetten.
Chloé kookt
Hey foodie!
Hoe het begon
Mijn stijl van koken
Ik zou niet direct een label op ‘mijn stijl van koken’ plakken.
Ik kook zeer gevarieerd. Dit gaat van vegetarisch tot vleesgerechten, keto tot koolhydraatrijke recepten enzovoorts.
Dit is volgens mij ook mijn troef. Er is geen enkele doelgroep die ik uitsluit. Iedereen kan zich aangesproken voelen tot mijn gerechten. Er is dus voor ieders wat wils.
Hierin toon ik ook dat chloekookt staat voor balans. Van niets te weinig of te veel, maar juist van alles een beetje. Dit is ook wat ik versta onder een gezond eetpatroon, gevarieerd
Reizen
Reizen is mijn inspiratie
In mijn vrije tijd doe ik niets liever dan nieuwe plekjes te ontdekken. Hoewel ik ook al enkele ijskoude pareltjes heb ontdekt op onze wereld, gaat mijn voorkeur steeds uit naar de meer idyllische bestemmingen.
Ook op reis doe ik enorm veel inspiratie op uit de verschillende wereldkeukens. Eén van de meest culinaire tripjes die al heb gemaakt, was Ijsland.
Sporten
Skiën
Ik heb het altijd super belangrijk gevonden om veel bezig te zijn met sport. Al van toen ik kind was, stond ik ieder jaar op de latten. Momenteel probeer ik nog ieder jaar 1 keer een skivakantie in te plannen. De skigebieden die ik zou aanraden zijn Les Trois Vallées en Laax.
Hardlopen
Watersporten
Op zonvakanties zit ik niet graag hele dagen stil.
Ik ben 6 jaar jeugdduiker geweest. De onderwaterwereld geeft mijn vakantie een extra dimensie. De mooiste plekken die ik al heb mogen ontdekken onder water zijn de Malediven, de Seychellen en Egypte.
Paardrijden (dressuur)
Ballare is mijn dressuurpaard. Het was een beetje een kinderdroom van mij die werkelijkheid werd. Twaalf jaar ben ik hier intensief mee bezig geweest. Nadat ik in Leuven op kot ben gegaan, heb ik hier spijtig genoeg zo goed als een punt achter moeten zetten.