We vieren de week van de ‘Italian Cuisine’ natuurlijk ook met een heerlijk pasta-recept. Net zoals de Italianen gebruik ik enorm graag pistachenoten in mijn gerechten.
Om het gerechtje wat gezonder te maken mixte ik ook nog wat extra groenten in de saus. Ik gebruik de typische Orrechiette pasta die zijn oorsprong kent in de Zuiderste steek Puglia. Het betekent ‘oortje’ wat verwijst naar de vorm van de pasta. #Italiantaste #LiveItalian
Ingrediënten: (voor 4 personen)
o 500g orrechiette pasta
o 600g groene asperges
o 2 sjalotten
o 2 teentjes look
o Handvol verse basilicum (+ extra)
o 60 (geroosterde) pistachenoten (+ extra)
o 1 dl room
o 60g parmezaanse kaas
o Peper
o Zout
Stappenplan:
Kook de pasta volgens de verpakking. Bewaar zeker 1 dl pastawater. Snijd de groene asperges en sjalotten in stukken. Stoof deze aan in olijfolie. Plet 2 lookteentjes stoof deze mee aan. Breng op smaak met peper en zout.
Haal ongeveer de helft van de kroontjes van de asperges er uit wanneer deze beetgaar zijn. (asperges zijn snel gaar dus dit gaat niet langer duren dan enkele minuutjes) Voeg een scheutje water bij de rest van de asperges zodat deze zacht worden. (een bodempje) Als het water ongeveer verdampt is doe je de asperges en sjalot in een grote maatbeker. Voeg de basilicum, pistachenoten,room en parmezaanse kaas toe. Mix samen met het pastawater tot een gladde saus.
Meng de saus onder de pasta en laat nog even sudderen tot het samen 1 geheel vormt. Verdeel de pasta over de borden, vervolgens de aspergekroontjes, enkele blaadjes basilicum en nog wat fijngehakte pistachenoten.
voor meer info ga je naar de link : https://www.italia.it/en/week-of-italian-cuisine-in-the-world?utm_medium=social-adv&utm_source=ig&utm_campaign=blx22-liveit-w2&utm_content=scim-chloekookt&utm_term=fine-dining