AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)
– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)
– 250g aardbeien
– 150g blauwe bessen
– 1 zakje vanillesuiker
– 60g suiker
– 1 losgeklopt ei
– Amandelschilfers ter afwerking
– Klontje boter

Stappenplan:
– Verwarm de oven op 200 graden
– Snijd de aardbeien in blokjes
– Verwarm de aardbeien en blauwe bessen in een steelpan met een klontje boter
– Laat de (vanille)suiker mee smelten in de pan
– Snijd het bladerdeeg in vierkanten
– Verdeel het warme fruit over de 8 stukken bladerdeeg
– Vouw de flappen dicht en druk de randjes aan met een vork
– Bestrijk de flappen met een losgeklopt ei en werk af met amandelschilfers
– Bak ze goudbruin voor ongeveer 15-20 minuten

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe