COURGETTE PAPARDELLE MET BOLOGNESE SAUS EN BUFFELMOZARELLA

Een gezond zomergerechtje om helemaal in de vakantiesfeer te komen. Lekker licht, veel groentjes en toch gelijkertijd het gevoel dat je een heerlijk bordje comfort food op tafel hebt staan.

  • Ingrediënten : (voor 4 personen)
  • 4 kleine courgettes
  • 250g gehakt (runds, gemengd,..)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 selderstengels
  • 2 wortels
  • 1 ui
  • 3 lookteentjes
  • 1 fles (690g) polpa van elvea
  • 2 el tomatenconcentré
  • 1 tl oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • snuifje chilipoeder
  • parmezaanse kaas
  • verse basilicum ter afwerking
  • 1 bol buffelmozarella

Stappenplan:

Schil dunne plakjes van de courgette met een dunschiller. (Een kaasrasp werkt ook prima) Het middelste deel van de courgette kan je nog in blokjes snijden voor de saus. Zo hoef je niets weg te gooien.

Snijd de ui en look fijn. Stoof deze aan in een scheutje olijfolie.

Snijd de paprika, wortel en selder in fijne blokjes. Stoof deze samen met de courgette blokjes aan in de pan. Voeg het gehakt toe. Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en chili. Breng op smaak met 2 el tomatenconcentré. Wanneer het gehakt bijna gaar is, blus dan met de polpa (tomaten passata).

Laat de saus sudderen op een zacht vuur tot alle smaken vermengd zijn.

Verdeel de courgette pappardelle over de borden. Lepel er de saus over en werk af met buffelmozarella en verse basilicum.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto