ABRIKOZENTAART MET EEN GLANZEND LAAGJE VAN ABRIKOZENCONFITUUR

Haal de bakker in jezelf naar boven met dit super simpele en ongelofelijk lekkere receptje

Ingrediënten:
– 200g zelfrijzende bloem
– 100g suiker
– 2 eieren
– 3 abrikozen
– 1 tl vanille essence
– 80g gesmolten boter
– 5 cl melk
– 2 el récolte abrikozenconfituur van @maternebe
– handvol pistachenoten ter afwerking

Stappenplan:
– kluts de eieren samen met de suiker, vanille-essence , melk en gesmolten boter tot een homogene massa
– meng geleidelijk aan de zelfrijzende bloem onder het mengsel
– snijd de abrikozen in partjes
– leg een bakpapier in je bakvorm/springvorm (20cm diameter)
– verdeel het cakemengsel in de bakvorm
– schik de abrikozenpartjes in de vorm
– bedek met een laagje abrikozenconfituur (zal lekker carameliseren ook)
– bak de taart voor ongeveer 35- 40 min op 200 graden
– prik in de taart om te checken of deze gaar is alvorens uit de oven te halen
– werk af met fijngehakte pistachenootjes

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto