AMANDELGEBAK MET PÊCHE EN FRAMBOOS

image_pdfimage_print

Ingrediënten(voor 6-8 stukjes):
– 150g bloem
– 50g amandelpoeder
– 2 eieren
– 75g lichtbruine suiker
– 110g zachte of gesmolten boter
– 1 tl bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 pêche
– 100g frambozen
– amandelschilfers
– bloemsuiker (ter versiering)

Stappenplan:
– meng alle droge ingrediënten door elkaar en voeg de eieren en gesmolten boter toe
– meng tot een homogene massa en roer daarna de frambozen er voorzichtig onder
– doe het gebak in een kleine ovenschaal van ong 20×20 cm
– snijd de peche in plakjes en leg deze bovenop het deeg , best bestrijk je deze nog met een mengsel van een ei en suiker (zo droogt de pêche niet uit)
– zet in de oven voor 45 min op 180 graden
– werk af met poedersuiker en amandelschilfers

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes