AZIATISCH GETINTE ZOETE AARDAPPEL -WORTELSOEP

image_pdfimage_print

Een kommetje soep vol met vitaminen en intense aziatische smaken .
De zoete aardappel in de soep zorgt voor een voldaan gevoel.

Ingrediënten: (voor ca. 6 porties)
– 1l water
– 2-3 bouillonblokjes (groenten)
– 350g wortelen
– 1 lookteentje
– 1 grote zoete aardappel
– 1 stengel citroengras
– 1/2 chilipeper
– 2 dl kokosmelk
– 1 el currypoeder
– 2 tl komijn
– koriander om af te werken

Stappenplan:
– laat water koken
– voeg bouillon toe
– voeg de geschilde en gesneden groenten toe
– voeg de kruiden toe
– snijd het citroengras in reepjes en kook deze samen met de groenten( na het koken haal je deze er terug uit)
– laat ongeveer 30 min koken tot alle groenten gaar zijn
– mix de soep en meng als laatste de kokosmelk er onder
– werk eventueel af met wat koriander

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes