AZIATISCHE KIPPENGEHAKTBALLETJES MET EEN FRISSE YOGHURTDIP

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (2 porties)
– 200g kippengehakt
– 1 el tacokruiden (van @albertheijnbelgie)
– 1/2 chilipeper
– 1/2 stengel citroengras
– 1 klein sjalotje
– 1 lookteentje
– 100g griekse yoghurt (light)
– 1 takje verse munt
– 1 takje verse koriander
– 1 tl honing
– snuifje komijn
– sap van 1/2 citroen

Stappenplan:
– hak de chilipeper, citroengras en het sjalotje fijn en meng het onder het gehakt
– als het gehakt nog niet gekruid is , kruid je bij met peper en zout
– meng ook de taco seasoning er onder
– rol balletjes van het gehakt en bak deze op een medium hoog vuur in vetstof (ik gebruik becel light)
– hak de munt,look en koriander fijn en meng deze onder de yoghurt
– meng er nog een snuifje komijn, zout, sap van 1/2 citroen en een tl honing door
– serveer als aperitiefhapje of als onderdeel van een hoofdgerecht

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes