De zomer op een bordje.Absoluut 1 van mijn nieuwe favorietjes. Ook is het een perfect gerechtje voor de zomerse dagen die er aan komen. Daarboven is het dan ook nog keto!
Ingrediënten:(voor 2 personen)
- 400g kipfilet
- 1 rijpe mango
- 1 grote rode paprika
- 2 limoentjes
- verse munt
- verse koriander (of bladpeterselie)
- komijn(zaad)
- chilipoeder
- currypoeder
- 100g griekse yoghurt
- 1 tl honing
- 1 tl harissa
- 1 lookteentje
Stappenplan:
- snijd de kipfilet in stukken en marineer deze met zout,1 el olijfolie, 2 tl currypoeder, 1 tl chilipoeder en 2 tl komijn(zaad)
- voor het sausje: meng de yoghurt met sap van 1 limoen, 1 geplet lookteentje, 1 tl honing, 1 tl harissa, snuifje zout en wat fijngesneden koriander
- voor de mangosalsa: snijd de mango in fijne stukjes,meng met sap van 1 limoen en een handje verse versnipperde koriander en munt
- snijd de paprika in grote stukken en grill deze eerst, nadat deze gegrild en afgekoeld zijn, snijd je ze in kleine stukjes en kruid met een beetje currypoeder,chilipoeder en komijn
- De gekruide paprikablokjes meng je onder de mangosalsa
- (TIP: je kan ook nog avocadoblokjes toevoegen)
- grill/bak nu ook de kip
- serveer alles samen