BBQ CHICKEN MET MANGOSALSA EN EEN YOGHURTSAUSJE MET HARISSA

De zomer op een bordje.Absoluut 1 van mijn nieuwe favorietjes. Ook is het een perfect gerechtje voor de zomerse dagen die er aan komen. Daarboven is het dan ook nog keto!

Ingrediënten:(voor 2 personen)

  • 400g kipfilet
  • 1 rijpe mango
  • 1 grote rode paprika
  • 2 limoentjes
  • verse munt
  • verse koriander (of bladpeterselie)
  • komijn(zaad)
  • chilipoeder
  • currypoeder
  • 100g griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 1 tl harissa
  • 1 lookteentje

Stappenplan:

  • snijd de kipfilet in stukken en marineer deze met zout,1 el olijfolie, 2 tl currypoeder, 1 tl chilipoeder en 2 tl komijn(zaad)
  • voor het sausje: meng de yoghurt met sap van 1 limoen, 1 geplet lookteentje, 1 tl honing, 1 tl harissa, snuifje zout en wat fijngesneden koriander
  • voor de mangosalsa: snijd de mango in fijne stukjes,meng met sap van 1 limoen en een handje verse versnipperde koriander en munt
  • snijd de paprika in grote stukken en grill deze eerst, nadat deze gegrild en afgekoeld zijn, snijd je ze in kleine stukjes en kruid met een beetje currypoeder,chilipoeder en komijn
  • De gekruide paprikablokjes meng je onder de mangosalsa
  • (TIP: je kan ook nog avocadoblokjes toevoegen)
  • grill/bak nu ook de kip
  • serveer alles samen

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto