BLACKBERRY CHEESECAKE op basis van griekse yoghurt

Ingrediƫnten:

  • 225g zandkoekjes (ik gebruikte spritz)
  • 60g boter
  • 50g amandelen
  • 6 gelatine blaadjes
  • 150g bosvruchten( maakt niet uit welke, mag ook diepgevroren)
  • 250g volle kaas
  • 250g griekse yoghurt
  • 250ml volle room
  • 100g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el honing
  • 2 eiwitten
  • enkele verse bramen en muntblaadjes ter afwerking

Stappenplan:

  • leg een bakpapiertje in je springvorm en knip de zijnkanten er af
  • mix de zandkoekjes met de gesmolten boter en amandelen
  • druk het koekjesmengsel aan in de bakvorm (met een lepel) (TIP: gebruik een springvorm)
  • klop 200ml room tot de dikte van yoghurt en zet dit opzij
  • klop de 2 eiwitten stijf en zet deze ook even opzij
  • verwarm 100g yoghurt en 50ml room op een zacht vuurtje en laat de suiker en vanille suiker hier in oplossen
  • week de gelatineblaadjes in koud water ,wring ze uit en laat ze oplossen in het yoghurtmengsel
  • neem een mengkom en meng hier de volle kaas, rest van de yoghurt, geklopte eiwitten en room onder elkaar
  • giet het yoghurtmengsel erbij
  • giet de vulling in de bakvorm
  • voor de coulis: verwarm het fruit met een el honing en mix het daarna tot een gladde massa
  • giet de coulis over de cheesecake en maak wat vormen met je lepel
  • laat minstens 3-4 uur opstijven in de koelkast
  • werk af met verse bramen en muntblaadjes

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediƫnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto