Ingrediënten:
- 225g zandkoekjes (ik gebruikte spritz)
- 60g boter
- 50g amandelen
- 6 gelatine blaadjes
- 150g bosvruchten( maakt niet uit welke, mag ook diepgevroren)
- 250g volle kaas
- 250g griekse yoghurt
- 250ml volle room
- 100g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 el honing
- 2 eiwitten
- enkele verse bramen en muntblaadjes ter afwerking
Stappenplan:
- leg een bakpapiertje in je springvorm en knip de zijnkanten er af
- mix de zandkoekjes met de gesmolten boter en amandelen
- druk het koekjesmengsel aan in de bakvorm (met een lepel) (TIP: gebruik een springvorm)
- klop 200ml room tot de dikte van yoghurt en zet dit opzij
- klop de 2 eiwitten stijf en zet deze ook even opzij
- verwarm 100g yoghurt en 50ml room op een zacht vuurtje en laat de suiker en vanille suiker hier in oplossen
- week de gelatineblaadjes in koud water ,wring ze uit en laat ze oplossen in het yoghurtmengsel
- neem een mengkom en meng hier de volle kaas, rest van de yoghurt, geklopte eiwitten en room onder elkaar
- giet het yoghurtmengsel erbij
- giet de vulling in de bakvorm
- voor de coulis: verwarm het fruit met een el honing en mix het daarna tot een gladde massa
- giet de coulis over de cheesecake en maak wat vormen met je lepel
- laat minstens 3-4 uur opstijven in de koelkast
- werk af met verse bramen en muntblaadjes