BROCCOLI-COURGETTE SOEP MET GEROOSTERDE AMANDELEN

image_pdfimage_print

Soep is voor mij de ideale lunch. Simpel en gezond. De geroosterde amandelschilfers geven een extra crunch en maken de soep echt af!

Ingrediënten: (voor 4-6 porties)
– 1 courgette
– 1 broccoli
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 2 dl light room
– 3 groentenbouillonblokjes
– 100g amandelschilfers
– eventueel peterselie ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de groenten en look in stukken en stoof deze kort aan in een pot met wat olijfolie (kruid met peper en zout)
– blus met water (zodanig dat de groenten gewoon goed onderstaan, je kan na het mixen altijd nog water toevoegen voor de gewenste dikte)
– voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 20min koken
– mix de soep met een staafmixer en voeg water toe tot de gewenste dikte
– kruid nog bij met peper en zout (naar smaak)
– meng de room eronder
– rooster de amandelschilfers (dit doe je door ze te bakken in een pan zonder vetstof, blijf erbij staan want ineens zal het heel snel gaan)
– serveer warm

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes