Soep is voor mij de ideale lunch. Simpel en gezond. De geroosterde amandelschilfers geven een extra crunch en maken de soep echt af!
Ingrediënten: (voor 4-6 porties)
– 1 courgette
– 1 broccoli
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 2 dl light room
– 3 groentenbouillonblokjes
– 100g amandelschilfers
– eventueel peterselie ter afwerking
Stappenplan:
– snijd de groenten en look in stukken en stoof deze kort aan in een pot met wat olijfolie (kruid met peper en zout)
– blus met water (zodanig dat de groenten gewoon goed onderstaan, je kan na het mixen altijd nog water toevoegen voor de gewenste dikte)
– voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 20min koken
– mix de soep met een staafmixer en voeg water toe tot de gewenste dikte
– kruid nog bij met peper en zout (naar smaak)
– meng de room eronder
– rooster de amandelschilfers (dit doe je door ze te bakken in een pan zonder vetstof, blijf erbij staan want ineens zal het heel snel gaan)
– serveer warm