BROCCOLI-COURGETTE SOEP MET GEROOSTERDE AMANDELEN

Soep is voor mij de ideale lunch. Simpel en gezond. De geroosterde amandelschilfers geven een extra crunch en maken de soep echt af!

Ingrediënten: (voor 4-6 porties)
– 1 courgette
– 1 broccoli
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 2 dl light room
– 3 groentenbouillonblokjes
– 100g amandelschilfers
– eventueel peterselie ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de groenten en look in stukken en stoof deze kort aan in een pot met wat olijfolie (kruid met peper en zout)
– blus met water (zodanig dat de groenten gewoon goed onderstaan, je kan na het mixen altijd nog water toevoegen voor de gewenste dikte)
– voeg de bouillonblokjes toe en laat de soep ongeveer 20min koken
– mix de soep met een staafmixer en voeg water toe tot de gewenste dikte
– kruid nog bij met peper en zout (naar smaak)
– meng de room eronder
– rooster de amandelschilfers (dit doe je door ze te bakken in een pan zonder vetstof, blijf erbij staan want ineens zal het heel snel gaan)
– serveer warm

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto