CARRE CONFITUUR MET FRANGIPANE

ingrediënten: (8-10 porties)

– 1,5 rol bladerdeeg (rechthoekig)
– 2 eieren
– récolte abrikozenconfituur van @materne
– 100g amandelpoeder
– 50g boter
– 30g suiker
– 1 tl amandelessence
– handvol geroosterde amandelschilfers
– bloemsuiker en muntblaadjes ter versiering

Stappenplan:
– voor de frangipane: meng het amandelpoeder, suiker, amandelessence, één ei en gesmolten boter tot een homogene massa
– smeer de frangipane over 1 vel bladerdeeg
– bestrijk met enkele lepels abrikozenconfituur
– snijd het andere halve vel bladerdeeg in reepjes en maak het typische raster bovenop de confituur
– maak ook een kader rondom met extra reepjes bladerdeeg (zo zijn de randen iets hoger)
– klop een eitje en bestrijk het bladerdeeg met eimengsel
– zet in de oven voor ongeveer 20 min. op 180 graden
– werk af met geroosterde amandelschilfers, bloemsuiker en enkele blaadjes verse munt

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto