ingrediënten: (8-10 porties)
– 1,5 rol bladerdeeg (rechthoekig)
– 2 eieren
– récolte abrikozenconfituur van @materne
– 100g amandelpoeder
– 50g boter
– 30g suiker
– 1 tl amandelessence
– handvol geroosterde amandelschilfers
– bloemsuiker en muntblaadjes ter versiering
Stappenplan:
– voor de frangipane: meng het amandelpoeder, suiker, amandelessence, één ei en gesmolten boter tot een homogene massa
– smeer de frangipane over 1 vel bladerdeeg
– bestrijk met enkele lepels abrikozenconfituur
– snijd het andere halve vel bladerdeeg in reepjes en maak het typische raster bovenop de confituur
– maak ook een kader rondom met extra reepjes bladerdeeg (zo zijn de randen iets hoger)
– klop een eitje en bestrijk het bladerdeeg met eimengsel
– zet in de oven voor ongeveer 20 min. op 180 graden
– werk af met geroosterde amandelschilfers, bloemsuiker en enkele blaadjes verse munt