Altijd al op zoek geweest naar een gezondere variant van chicken nuggets? This one is for you!
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- kipfilet (250g)
- 4 el bloem
- 6 el panko
- 3 el sesamzaad
- 3 el lijnzaad
- 1 ei
- sap van 1/2 limoen
- 125g griekse yoghurt
- 1 tl currypoeder
- 1 tl kurkuma
- snuifje komijn
- 1 tl honing
- 1 lookteentje
- arachideolie
Stappenplan:
- maak het zadenmengsel: panko, sesamzaad en lijnzaad
- zet een tweede potje klaar met bloem en eventueel wat kruiden (kippenkruiden, currypoeder,..)
- zet een derde potje klaar met een losgeklopt ei met wat peper en zout
- voor het dipje: meng de griekse yoghurt met sap van 1/2 limoen, 2 el water, snuifje zout, fijngeperst lookteentje, 1 tl currypoeder, snuifje komijn, 1 tl honing en 1 tl kurkuma
- snijd de kip in stukjes, paneer deze in deze volgorde: bloem, ei en zadenmengsel
- zet een pan op het vuur met een bodempje arachideolie , frituur de nuggets tot deze krokant zijn
- laat de nuggets voor het serveren nog even uitlekken op keukenpapier
- let’s DIP 🙂