COQUILLES met een avocado-erwtencreme en een crumble van spekjes

RECEPT VOOR VOORGERECHT
Ingrediënten voor de erwtencreme: (2 personen)
– 200g erwten
– 1 avocado
– sap van halve citroen
– peper&zout
– 1 lookteentje
– 5 el (light) room

Stappenplan:
– laat de erwtjes een kleine 10 minuten koken in gezout water
– mix de gare erwtjes met de rest van de ingrediënten tot een glad mengsel
– doe de creme eventueel nog door de zeef om een extra glad resultaat te krijgen

Ingrediënten voor de crumble van spek:
– 50g spekjes

Stappenplan:
– bak de spekjes tot ze goed krokant zijn
– laat ze uitlekken op een vel keukenpapier
– mix ze tot een crumble
– laat ze nogmaals 1x uitlekken op een vel keukenpapier
Ingrediënten voor de coquilles:
– 6 coquilles
– olijfolie
– peper&zout

Stappenplan:
– bak zeker de coquilles als laatste
– laat ze uitlekken op keukenpapier
– kruid met peper en zout
– laat olijfolie heet worden in de pan en bak de coquilles in een gloedhete pan, aan iedere kant 1 minuutje
Tip: bak de coquilles in het overgebleven vet van de spekjes voor extra smaak

Dresseer en serveer direct

Werk eventueel af met bietenscheutjes

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto