CREAMY PASTA MET KERSTOMATENSAUS EN RICOTTA

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150-200g pasta
– 200g kerstomaatjes
– (eventueel 1 rode paprika voor extra groentjes)
– 2 lookteentjes
– 1 ui
– 1/2 pot tomatensaus of tomaten in blik (swipe voor de saus die ik gebruikte)
– 100g ricotta
– 40g parmezaan
– 5 cl light room
– 1 tl chilipoeder
– enkele blaadjes basilicum

Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– snijd de groenten en look en stoof deze in olijfolie met wat peper en zout
– blus met de tomatensaus en voeg de chilipoeder toe
– laat de saus even sudderen op een laag vuurtje
– voeg de basilicumblaadjes toe, de ricotta, scheutje room en de parmezaanse kaas
– meng de pasta onder de saus
– werk eventueel af met wat ricotta en verse basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes