Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 400-500g linguine
– 200g ricotta
– 80g parmezaanse kaas
– sap van 2 citroenen
– 1 chilipeper
– 3 teentjes look
– 400g mini groene asperges
– peper en zout
– 60g pijnboompitten
– ca. 30g fijngehakte peterselie
Stappenplan:
– meng de ricotta met de parmezaan, het citroensap en wat peper en zout
– kook de linguine en houd 1 kopje (1-1,5 dl) kookvocht over voor later
– snijd de chilipeper en look fijn
– snijd de groene asperges in stukken en stoof deze kort aan in een hete pan met olijfolie, peper en zout
– voeg de laatste 2-3 minuten de fijngehakte look en chilipeper bij de groene asperges
– TIP: bak ze niet te lang want groene asperges zijn het lekkerste wanneer er nog wat beet aan is
– meng de ricotta met de pasta en het kopje pastawater tot je een creamy geheel krijgt
– meng de groene asperges onder de pasta
– hak de peterselie fijn
– werk de pasta af met geroosterde pijnboompitten en fijngehakte peterselie