CREAMY PASTA MET RICOTTA, CITROEN EN GROENE ASPERGES

Ingrediënten: (voor 4 personen)
– 400-500g linguine
– 200g ricotta
– 80g parmezaanse kaas
– sap van 2 citroenen
– 1 chilipeper
– 3 teentjes look
– 400g mini groene asperges
– peper en zout
– 60g pijnboompitten
– ca. 30g fijngehakte peterselie

Stappenplan:
– meng de ricotta met de parmezaan, het citroensap en wat peper en zout
– kook de linguine en houd 1 kopje (1-1,5 dl) kookvocht over voor later
– snijd de chilipeper en look fijn
– snijd de groene asperges in stukken en stoof deze kort aan in een hete pan met olijfolie, peper en zout
– voeg de laatste 2-3 minuten de fijngehakte look en chilipeper bij de groene asperges
– TIP: bak ze niet te lang want groene asperges zijn het lekkerste wanneer er nog wat beet aan is
– meng de ricotta met de pasta en het kopje pastawater tot je een creamy geheel krijgt
– meng de groene asperges onder de pasta
– hak de peterselie fijn
– werk de pasta af met geroosterde pijnboompitten en fijngehakte peterselie

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor