Ik had zelf nog nooit falafel gegeten/gemaakt ,maar was echt aangenaam verrast van het resultaat.
Je zou het eigenlijk kunnen voorschotelen als vegetarische bitterballen.
Ingrediënten: (voor 10-12 balletjes)
– 240g gekookte kikkererwten (1 blik)
– handje verse peterselie
– handje verse koriander
– 1 lookteentje
– 1 sjalot
– snuifje chilipoeder
– 1 el komijn
– peper en zout
– 1 el olijfolie
– paneermeel
– ei
– bloem
Stappenplan:
– mix de kikkererwten samen met de look, sjalot, verse kruiden, 2 el paneermeel,chilipoeder, komijn, 1 el olijfolie en kruid af met peper en zout
– laat de vulling ondertussen afkoelen in de koelkast of vriezer (dan gaat het sneller)
– ondertussen maak je de dipsaus (zie hieronder)
– haal de vulling uit de koeling
– rol balletjes van de vulling
– dompel ze eerst onder in bloem , vervolgens in een losgeklopt ei en ten slotte in paneermeel
– als alle balletjes klaar zijn verhit je een pan met een bodempje olie
– ‘frituur’ de balletjes tot ze kleur hebben gepakt
Ingrediënten dipsaus:
– 4el griekse yoghurt
– sap van 1/2 citroen
– een takje koriander
– een takje munt
– een klein lookteentje
– snuifje komijn
– snuifje zout
– 1 tl honing
Stappenplan:
– snijd de kruiden en look heel fijn
– men deze samen met de yoghurt en het sap van een halve citroen
– kruid bij met wat zout en komijn
– meng er als laatste nog een tl honing onder