FALAFEL MET EEN FRISSE YOGHURTDIP

Ik had zelf nog nooit falafel gegeten/gemaakt ,maar was echt aangenaam verrast van het resultaat.
Je zou het eigenlijk kunnen voorschotelen als vegetarische bitterballen.

Ingrediënten: (voor 10-12 balletjes)
– 240g gekookte kikkererwten (1 blik)
– handje verse peterselie
– handje verse koriander
– 1 lookteentje
– 1 sjalot
– snuifje chilipoeder
– 1 el komijn
– peper en zout
– 1 el olijfolie
– paneermeel
– ei
– bloem

Stappenplan:
– mix de kikkererwten samen met de look, sjalot, verse kruiden, 2 el paneermeel,chilipoeder, komijn, 1 el olijfolie en kruid af met peper en zout
– laat de vulling ondertussen afkoelen in de koelkast of vriezer (dan gaat het sneller)
– ondertussen maak je de dipsaus (zie hieronder)
– haal de vulling uit de koeling
– rol balletjes van de vulling
– dompel ze eerst onder in bloem , vervolgens in een losgeklopt ei en ten slotte in paneermeel
– als alle balletjes klaar zijn verhit je een pan met een bodempje olie
– ‘frituur’ de balletjes tot ze kleur hebben gepakt

Ingrediënten dipsaus:
– 4el griekse yoghurt
– sap van 1/2 citroen
– een takje koriander
– een takje munt
– een klein lookteentje
– snuifje komijn
– snuifje zout
– 1 tl honing

Stappenplan:
– snijd de kruiden en look heel fijn
– men deze samen met de yoghurt en het sap van een halve citroen
– kruid bij met wat zout en komijn
– meng er als laatste nog een tl honing onder

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe