FALAFEL MET EEN FRISSE YOGHURTDIP

image_pdfimage_print

Ik had zelf nog nooit falafel gegeten/gemaakt ,maar was echt aangenaam verrast van het resultaat.
Je zou het eigenlijk kunnen voorschotelen als vegetarische bitterballen.

Ingrediënten: (voor 10-12 balletjes)
– 240g gekookte kikkererwten (1 blik)
– handje verse peterselie
– handje verse koriander
– 1 lookteentje
– 1 sjalot
– snuifje chilipoeder
– 1 el komijn
– peper en zout
– 1 el olijfolie
– paneermeel
– ei
– bloem

Stappenplan:
– mix de kikkererwten samen met de look, sjalot, verse kruiden, 2 el paneermeel,chilipoeder, komijn, 1 el olijfolie en kruid af met peper en zout
– laat de vulling ondertussen afkoelen in de koelkast of vriezer (dan gaat het sneller)
– ondertussen maak je de dipsaus (zie hieronder)
– haal de vulling uit de koeling
– rol balletjes van de vulling
– dompel ze eerst onder in bloem , vervolgens in een losgeklopt ei en ten slotte in paneermeel
– als alle balletjes klaar zijn verhit je een pan met een bodempje olie
– ‘frituur’ de balletjes tot ze kleur hebben gepakt

Ingrediënten dipsaus:
– 4el griekse yoghurt
– sap van 1/2 citroen
– een takje koriander
– een takje munt
– een klein lookteentje
– snuifje komijn
– snuifje zout
– 1 tl honing

Stappenplan:
– snijd de kruiden en look heel fijn
– men deze samen met de yoghurt en het sap van een halve citroen
– kruid bij met wat zout en komijn
– meng er als laatste nog een tl honing onder

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes