FRAMBOZENTAART

Ingrediënten voor de creme suisse:
– 1/2 liter volle melk
– vanillestokje
– 100g suiker
– 40g maïzena
– 2 eidooiers
– 2dl slagroom

Stappenplan:
– snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg er uit
– zet 450 ml melk aan de kook in een steelpannetje en voeg zowel het merg als het vanillestokje zelf toe
– maak ondertussen een glad mengsel van de eidooiers, suikeren maïzena – als de melk kookt, haal je het vanillestokje er uit
– voeg de helft van de melk bij het eimengsel en roer
– voeg dit dan terug in het pannetje bij de rest van de melk en breng aan de kook
– het is belangrijk dat je ondertussen blijft roeren in het pannetje en na 1-2 minuten zal de creme gaan binden
– doe de creme in een pot apart en laat deze afkoelen en zet deze daarna in de koelkast
– voor gebruik haal je de creme uit de koelkast – klop 2dl slagroom en voeg deze bij de creme en mix met een staafmixer tot een homogene massa
– als er toch nog klontertjes in je creme zitten haal je deze nog eens door de zeef

Ingrediënten voor de taartbodem:
– 100g suiker
– 1 ei
– 300g patisseriebloem
– 150g zachte boter

Stappenplan:
– meng alle ingrediënten samen tot een homogene massa ( ik doe de bloem er geleidelijk aan in 4 delen bij)
– kneed tot een bol en laat deze voor een uurtje rusten in de koelkast
– rol uit tot ong een dikte van 0,5 cm (gebruik genoeg bloem zodat er niks blijft plakken aan je deegrol of keukentablet)
– beboter en bebloem de taartvorm
– doe het deeg in de vorm , het kan zijn dat hij op sommige plekken scheurt, dit is niet erg , dan puzzel je maar tot wanneer de taartbodem volledig bedekt is
– zet voor 30 minuten in de oven op 175 graden
– laat eerst goed afkoelen voor je hem uit de vorm probeert te halen
Afwerking:
– smeer de bodem in met witte chocolade en laat hard worden in de koelkast ( dit doe ik omdat de bodem anders wak wordt als ik de creme er in doe)
– bedek de bodem met creme
– versier met frambozen (ong 450g)

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto