FRAMBOZENTAART

Ingrediënten voor de creme suisse:
– 1/2 liter volle melk
– vanillestokje
– 100g suiker
– 40g maïzena
– 2 eidooiers
– 2dl slagroom

Stappenplan:
– snijd het vanillestokje doormidden en haal het merg er uit
– zet 450 ml melk aan de kook in een steelpannetje en voeg zowel het merg als het vanillestokje zelf toe
– maak ondertussen een glad mengsel van de eidooiers, suikeren maïzena – als de melk kookt, haal je het vanillestokje er uit
– voeg de helft van de melk bij het eimengsel en roer
– voeg dit dan terug in het pannetje bij de rest van de melk en breng aan de kook
– het is belangrijk dat je ondertussen blijft roeren in het pannetje en na 1-2 minuten zal de creme gaan binden
– doe de creme in een pot apart en laat deze afkoelen en zet deze daarna in de koelkast
– voor gebruik haal je de creme uit de koelkast – klop 2dl slagroom en voeg deze bij de creme en mix met een staafmixer tot een homogene massa
– als er toch nog klontertjes in je creme zitten haal je deze nog eens door de zeef

Ingrediënten voor de taartbodem:
– 100g suiker
– 1 ei
– 300g patisseriebloem
– 150g zachte boter

Stappenplan:
– meng alle ingrediënten samen tot een homogene massa ( ik doe de bloem er geleidelijk aan in 4 delen bij)
– kneed tot een bol en laat deze voor een uurtje rusten in de koelkast
– rol uit tot ong een dikte van 0,5 cm (gebruik genoeg bloem zodat er niks blijft plakken aan je deegrol of keukentablet)
– beboter en bebloem de taartvorm
– doe het deeg in de vorm , het kan zijn dat hij op sommige plekken scheurt, dit is niet erg , dan puzzel je maar tot wanneer de taartbodem volledig bedekt is
– zet voor 30 minuten in de oven op 175 graden
– laat eerst goed afkoelen voor je hem uit de vorm probeert te halen
Afwerking:
– smeer de bodem in met witte chocolade en laat hard worden in de koelkast ( dit doe ik omdat de bodem anders wak wordt als ik de creme er in doe)
– bedek de bodem met creme
– versier met frambozen (ong 450g)

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

VEGAN CHOCOLATE & TAHINI COOKIES

Ik gebruik super graag stevia van Pure Via in mijn desserts. (ADVERTENTIE) @purevia_be De ene keer is dit om de suiker volledig te vervangen en

summer glow smoothie

advertentie @purevia_be Dit frisse drankje is ideaal om veel vitaminen binnen te krijgen en voor als je zin hebt in een zoetje , maar geen