FRISSE COURGETTE SALADE MET BURRATA EN GEBRANDE HAZELNOTEN

Dit gerechtje kan je op tafel zetten in no time. Super simpel , maar vooral ongelofelijk lekker en licht.

Ingredièˆnten:(voor 2 personen)

  • 250g burrata
  • 2 kleine courgetten
  • sap van 1 limoen
  • scheutje olijfolie
  • 1 lookteentje
  • handje hazelnoten
  • enkele takjes verse munt
  • enkele takjes verse basilicum
  • peper en zout
  • 2 tl suiker

Stappenplan:

  • rooster de hazelnoten gewoon in de pan tot ze kleuren (zonder vetstof)
  • hak de hazelnoten in stukjes
  • rasp van de courgetten lange plakken (gebruik de buitenste niet)
  • marineer de courgette met limoensap, geperst lookteentje, scheutje olijfolie, peper, zout en 2 tl suiker
  • hak wat basilicum en munt fijn en meng onder de courgette (doe dit best met je handen zodat de courgetten mooi heel blijven)
  • verdeel de salade over een schotel met de burrata er boven op en werk af met nog wat extra verse basilicum en munt, en als laatste de hazelnoten
  • Tip: serveer met stokbroodjes erbij

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

VEGAN CHOCOLATE & TAHINI COOKIES

Ik gebruik super graag stevia van Pure Via in mijn desserts. (ADVERTENTIE) @purevia_be De ene keer is dit om de suiker volledig te vervangen en

summer glow smoothie

advertentie @purevia_be Dit frisse drankje is ideaal om veel vitaminen binnen te krijgen en voor als je zin hebt in een zoetje , maar geen