FRISSE COURGETTE SALADE MET BURRATA EN GEBRANDE HAZELNOTEN

Dit gerechtje kan je op tafel zetten in no time. Super simpel , maar vooral ongelofelijk lekker en licht.

Ingredie╠łnten:(voor 2 personen)

  • 250g burrata
  • 2 kleine courgetten
  • sap van 1 limoen
  • scheutje olijfolie
  • 1 lookteentje
  • handje hazelnoten
  • enkele takjes verse munt
  • enkele takjes verse basilicum
  • peper en zout
  • 2 tl suiker

Stappenplan:

  • rooster de hazelnoten gewoon in de pan tot ze kleuren (zonder vetstof)
  • hak de hazelnoten in stukjes
  • rasp van de courgetten lange plakken (gebruik de buitenste niet)
  • marineer de courgette met limoensap, geperst lookteentje, scheutje olijfolie, peper, zout en 2 tl suiker
  • hak wat basilicum en munt fijn en meng onder de courgette (doe dit best met je handen zodat de courgetten mooi heel blijven)
  • verdeel de salade over een schotel met de burrata er boven op en werk af met nog wat extra verse basilicum en munt, en als laatste de hazelnoten
  • Tip: serveer met stokbroodjes erbij

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingredi├źnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingredi├źnten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingredi├źnten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor