Dit gerechtje kan je op tafel zetten in no time. Super simpel , maar vooral ongelofelijk lekker en licht.
Ingredièˆnten:(voor 2 personen)
- 250g burrata
- 2 kleine courgetten
- sap van 1 limoen
- scheutje olijfolie
- 1 lookteentje
- handje hazelnoten
- enkele takjes verse munt
- enkele takjes verse basilicum
- peper en zout
- 2 tl suiker
Stappenplan:
- rooster de hazelnoten gewoon in de pan tot ze kleuren (zonder vetstof)
- hak de hazelnoten in stukjes
- rasp van de courgetten lange plakken (gebruik de buitenste niet)
- marineer de courgette met limoensap, geperst lookteentje, scheutje olijfolie, peper, zout en 2 tl suiker
- hak wat basilicum en munt fijn en meng onder de courgette (doe dit best met je handen zodat de courgetten mooi heel blijven)
- verdeel de salade over een schotel met de burrata er boven op en werk af met nog wat extra verse basilicum en munt, en als laatste de hazelnoten
- Tip: serveer met stokbroodjes erbij