FRISSE COURGETTE SALADE MET BURRATA EN GEBRANDE HAZELNOTEN

Dit gerechtje kan je op tafel zetten in no time. Super simpel , maar vooral ongelofelijk lekker en licht.

Ingredie╠łnten:(voor 2 personen)

  • 250g burrata
  • 2 kleine courgetten
  • sap van 1 limoen
  • scheutje olijfolie
  • 1 lookteentje
  • handje hazelnoten
  • enkele takjes verse munt
  • enkele takjes verse basilicum
  • peper en zout
  • 2 tl suiker

Stappenplan:

  • rooster de hazelnoten gewoon in de pan tot ze kleuren (zonder vetstof)
  • hak de hazelnoten in stukjes
  • rasp van de courgetten lange plakken (gebruik de buitenste niet)
  • marineer de courgette met limoensap, geperst lookteentje, scheutje olijfolie, peper, zout en 2 tl suiker
  • hak wat basilicum en munt fijn en meng onder de courgette (doe dit best met je handen zodat de courgetten mooi heel blijven)
  • verdeel de salade over een schotel met de burrata er boven op en werk af met nog wat extra verse basilicum en munt, en als laatste de hazelnoten
  • Tip: serveer met stokbroodjes erbij

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingredi├źnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto