TIP: Dit receptje is ook perfect als gezond dessertje
Ingrediënten: (2 personen)
– 2 appels
– 100g bosbessen
– 250g griekse yoghurt
– snuifje kaneel
– 1 el esdoornsiroop(maple sirup)
– 1 el honing
– 1tl vanillesuiker of vanille essence
– handje pistachenootjes
– handje granaatappelpitjes ter afwerking
Stappenplan:
– schil en snijd de appels in stukjes
– bak de appeltjes samen met de bosbessen in een klontje boter en doe er een snuifje kaneel op
– bak de appeltjes en bessen tot ze een beetje zacht worden
– meng er nog een lepel esdoornsiroop onder
– als de appeltjes klaar zijn laat je ze in de pan, zet het vuur ondertussen uit
– meng de yoghurt met de vanille en de lepel honing
– serveer het warme fruit in een kommetje met yoghurt ernaast en werk af met gehakte pistachenootjes en eventueel wat granaatappelpitjes