GEBAKKEN APPELTJES EN BOSBESSEN MET VANILLE YOGHURT

image_pdfimage_print

TIP: Dit receptje is ook perfect als gezond dessertje

Ingrediënten: (2 personen)
– 2 appels
– 100g bosbessen
– 250g griekse yoghurt
– snuifje kaneel
– 1 el esdoornsiroop(maple sirup)
– 1 el honing
– 1tl vanillesuiker of vanille essence
– handje pistachenootjes
– handje granaatappelpitjes ter afwerking

Stappenplan:
– schil en snijd de appels in stukjes
– bak de appeltjes samen met de bosbessen in een klontje boter en doe er een snuifje kaneel op
– bak de appeltjes en bessen tot ze een beetje zacht worden
– meng er nog een lepel esdoornsiroop onder
– als de appeltjes klaar zijn laat je ze in de pan, zet het vuur ondertussen uit
– meng de yoghurt met de vanille en de lepel honing
– serveer het warme fruit in een kommetje met yoghurt ernaast en werk af met gehakte pistachenootjes en eventueel wat granaatappelpitjes

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes