GEBAKKEN APPELTJES EN BOSBESSEN MET VANILLE YOGHURT

TIP: Dit receptje is ook perfect als gezond dessertje

Ingrediënten: (2 personen)
– 2 appels
– 100g bosbessen
– 250g griekse yoghurt
– snuifje kaneel
– 1 el esdoornsiroop(maple sirup)
– 1 el honing
– 1tl vanillesuiker of vanille essence
– handje pistachenootjes
– handje granaatappelpitjes ter afwerking

Stappenplan:
– schil en snijd de appels in stukjes
– bak de appeltjes samen met de bosbessen in een klontje boter en doe er een snuifje kaneel op
– bak de appeltjes en bessen tot ze een beetje zacht worden
– meng er nog een lepel esdoornsiroop onder
– als de appeltjes klaar zijn laat je ze in de pan, zet het vuur ondertussen uit
– meng de yoghurt met de vanille en de lepel honing
– serveer het warme fruit in een kommetje met yoghurt ernaast en werk af met gehakte pistachenootjes en eventueel wat granaatappelpitjes

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe