Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 250g verse tonijnsteak
– 1 hand pijnboompitten
– 1 hand verse peterselie
– 1 hand verse dragon
– rasp en sap van 1/2 citroen
– 1 lookteentje
– 250g kerstomaten
Stappenplan:
– zet de kerstomaten in de oven (170 graden)voor ongeveer 20 min met wat olijfolie , peper en zout
– rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze kleuren
– marinade: meng de pijnboompitten met rasp en sap van citroen, fijngehakte peterselie en dragon, 1 el olijfolie, fijngeperst lookteentje, peper en zout
– bak de tonijn 1 min aan elke kant
– serveer met de marinade erboven op en de kerstomaatjes
Tip: ik serveer de bbq groentenschotel van mijn vorige instagrampost erbij
Tip: de tonijn heb ik gekocht bij viswinkel del mare (in heide kalmthout)