GEGRILDE TONIJNSTEAK

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 250g verse tonijnsteak
– 1 hand pijnboompitten
– 1 hand verse peterselie
– 1 hand verse dragon
– rasp en sap van 1/2 citroen
– 1 lookteentje
– 250g kerstomaten

Stappenplan:
– zet de kerstomaten in de oven (170 graden)voor ongeveer 20 min met wat olijfolie , peper en zout
– rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze kleuren
– marinade: meng de pijnboompitten met rasp en sap van citroen, fijngehakte peterselie en dragon, 1 el olijfolie, fijngeperst lookteentje, peper en zout
– bak de tonijn 1 min aan elke kant
– serveer met de marinade erboven op en de kerstomaatjes

Tip: ik serveer de bbq groentenschotel van mijn vorige instagrampost erbij

Tip: de tonijn heb ik gekocht bij viswinkel del mare (in heide kalmthout)

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes