GEKARAMELISEERDE ANANAS MET LIMOENYOGHURT

image_pdfimage_print

Een gezonder dessertje dat je in no time op tafel zet en iedereen mee omver kan blazen.

Ingrediënten: (voor 2 personen)


– 300-400g ananas
– 200g griekse yoghurt
– sap van een halve limoen
– 1tl vanille essence of vanillesuiker
– klontje boter
– 2el bruine suiker
– kaneel
– handje pistachenoten om af te werken
– muntblaadjes om af te werken

Stappenplan:


– hak de pistachenootjes
– doe de yoghurt in een potje en meng deze met het sap van de limoen en de vanille
– snijd de ananas in schijven
– verhit een pan met een klontje boter
– bak de ananas en karameliseer met de bruine suiker en kaneel
– serveer de ananas met de yoghurt en werk af met de gehakte pistachenootjes en een muntblaadje

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes