GEVULDE AUBERGINE MET LAMSGEHAKT EN COUSCOUS

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)

  • 2 aubergines
  • 300g lamsgehakt
  • 100g couscous
  • 1 puntpaprika
  • 30g feta
  • een handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl garam masala kruiden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl tijm
  • snuifje chilipoeder
  • enkele blaadjes verse munt
  • enkele granaatappelpitjes

Stappenplan:

  • snijd de aubergines doormidden en snijd er een rooster in zodat de olie en kruiden goed kunnen intrekken, smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout
  • zet de aubergines ondertussen voor 30 min in een oven van 170 graden
  • snijd de puntpaprika ik blokjes
  • neem een pan en bak hierin de puntpaprika, pijnboompitjes en het lamsgehakt
  • kruid alles af met de garam masala, komijnzaad, tijm en chilipoeder
  • laat water koken en giet het water bij de couscous (zet de couscous goed onder met ongeveer een extra boordje van 1-2 cm), dek het potje af en laat het water intrekken
  • meng de couscous met het gekruide gehaktmengsel
  • haal de aubergines uit de oven
  • lepel een deel van het zachte vruchtvlees er uit en meng onder de vulling
  • vul de aubergines met de vulling en kruimel er wat feta over
  • zet de aubergines nog ongeveer 8min in de oven tot de feta een beetje kleurt
  • werk af met verse munt en granaatappelpitjes

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediƫnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto