GEVULDE AUBERGINE MET LAMSGEHAKT EN COUSCOUS

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)

  • 2 aubergines
  • 300g lamsgehakt
  • 100g couscous
  • 1 puntpaprika
  • 30g feta
  • een handje geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl garam masala kruiden
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl tijm
  • snuifje chilipoeder
  • enkele blaadjes verse munt
  • enkele granaatappelpitjes

Stappenplan:

  • snijd de aubergines doormidden en snijd er een rooster in zodat de olie en kruiden goed kunnen intrekken, smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout
  • zet de aubergines ondertussen voor 30 min in een oven van 170 graden
  • snijd de puntpaprika ik blokjes
  • neem een pan en bak hierin de puntpaprika, pijnboompitjes en het lamsgehakt
  • kruid alles af met de garam masala, komijnzaad, tijm en chilipoeder
  • laat water koken en giet het water bij de couscous (zet de couscous goed onder met ongeveer een extra boordje van 1-2 cm), dek het potje af en laat het water intrekken
  • meng de couscous met het gekruide gehaktmengsel
  • haal de aubergines uit de oven
  • lepel een deel van het zachte vruchtvlees er uit en meng onder de vulling
  • vul de aubergines met de vulling en kruimel er wat feta over
  • zet de aubergines nog ongeveer 8min in de oven tot de feta een beetje kleurt
  • werk af met verse munt en granaatappelpitjes

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediƫnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto