Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 2 aubergines
- 300g lamsgehakt
- 100g couscous
- 1 puntpaprika
- 30g feta
- een handje geroosterde pijnboompitten
- 1 tl garam masala kruiden
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl tijm
- snuifje chilipoeder
- enkele blaadjes verse munt
- enkele granaatappelpitjes
Stappenplan:
- snijd de aubergines doormidden en snijd er een rooster in zodat de olie en kruiden goed kunnen intrekken, smeer in met olijfolie en kruid met peper en zout
- zet de aubergines ondertussen voor 30 min in een oven van 170 graden
- snijd de puntpaprika ik blokjes
- neem een pan en bak hierin de puntpaprika, pijnboompitjes en het lamsgehakt
- kruid alles af met de garam masala, komijnzaad, tijm en chilipoeder
- laat water koken en giet het water bij de couscous (zet de couscous goed onder met ongeveer een extra boordje van 1-2 cm), dek het potje af en laat het water intrekken
- meng de couscous met het gekruide gehaktmengsel
- haal de aubergines uit de oven
- lepel een deel van het zachte vruchtvlees er uit en meng onder de vulling
- vul de aubergines met de vulling en kruimel er wat feta over
- zet de aubergines nog ongeveer 8min in de oven tot de feta een beetje kleurt
- werk af met verse munt en granaatappelpitjes