GEVULDE PAPRIKA MET PARELCOUSCOUS

Een suuuper simpel gerechtje dat denk ik iedereen wel lust!

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 1 paprika
– 250g kippengehakt of lamsgehakt (tip: als je tacokruiden of kippenkruiden door het gehakt mengt smaakt het extra goed af)
– 1 ei
– 2 el paneermeel
– 75g parelcouscous
– 100g kerstomaatjes
– 1 lookteentje
– 1 sjalot
– handje geraspte kaas
– 1 dl tomatensaus of 2 el tomatenconcentré
– 1 dl light room
– 1/2 bouillonblokje
– peterselie ter afwerking

Stappenplan:
– snijd de paprika door 2 en haal de pitjes eruit
– meng het gehakt met een eitje , het paneermeel en kruiden (kippenkruiden, tacokruiden, peper, zout)
– vul de paprika met gehakt en zet deze voor ongeveer 20-30 min in een oven van 180 graden
– kook ondertussen de parelcouscous
– snijd de look ,sjalot en kerstomaatjes
– stoof deze aan in olijfolie en blus met tomatensaus/concentré en de room
– doe het bouillonblokje erbij en kruid met peper en zout
– meng de tomatensaus onder de parelcouscous
– haal de gevulde paprika’s uit de oven, strooi er wat kaas op en zet ze nog 5 min extra in de oven
– haal ze uit de oven wanneer da kaas gesmolten is en serveer ze samen met de parelcouscous

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto