HALLOUMI FRIETJES MET EEN AVOCADO BASILICUM DIP

image_pdfimage_print

Halloumi is een kaassoort die niet smelt bij het bakken. Ook is het een super lekker alternatief voor vegetariërs.
Je kan het serveren als hapje. Ik at deze vanmiddag als side dish bij mijn soep.
Eens iets anders dan brood ?

Ingrediënten:( voor 2 personen)
– 200g halloumi
– 1/2 avocado
– sap van 1/2 limoen
– klein lookteentje
– snufje chilipoeder
– 1 el griekse yoghurt
– 10 blaadjes verse basilicum
– bloem en eventueel za’atar kruiden

Stappenplan:
– we maken eerst de dip, hiervoor mix je de avocado met de griekse yoghurt, basilicumblaadjes, limoensap, lookteentje, snufje chilipoeder en zout
– de halloumi snijd je in frietjes en paneer deze in bloem(eventueel gemengd met za’atar kruiden)
– bak de frietjes aan elke kant goud bruin in een beetje olijfolie zodat je zeker dat krokant korstje niet mist
– serveer direct

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes