Halloumi is een kaassoort die niet smelt bij het bakken. Ook is het een super lekker alternatief voor vegetariërs.
Je kan het serveren als hapje. Ik at deze vanmiddag als side dish bij mijn soep.
Eens iets anders dan brood ?
Ingrediënten:( voor 2 personen)
– 200g halloumi
– 1/2 avocado
– sap van 1/2 limoen
– klein lookteentje
– snufje chilipoeder
– 1 el griekse yoghurt
– 10 blaadjes verse basilicum
– bloem en eventueel za’atar kruiden
Stappenplan:
– we maken eerst de dip, hiervoor mix je de avocado met de griekse yoghurt, basilicumblaadjes, limoensap, lookteentje, snufje chilipoeder en zout
– de halloumi snijd je in frietjes en paneer deze in bloem(eventueel gemengd met za’atar kruiden)
– bak de frietjes aan elke kant goud bruin in een beetje olijfolie zodat je zeker dat krokant korstje niet mist
– serveer direct