HALLOUMI FRIETJES MET EEN AVOCADO BASILICUM DIP

Halloumi is een kaassoort die niet smelt bij het bakken. Ook is het een super lekker alternatief voor vegetariërs.
Je kan het serveren als hapje. Ik at deze vanmiddag als side dish bij mijn soep.
Eens iets anders dan brood ?

Ingrediënten:( voor 2 personen)
– 200g halloumi
– 1/2 avocado
– sap van 1/2 limoen
– klein lookteentje
– snufje chilipoeder
– 1 el griekse yoghurt
– 10 blaadjes verse basilicum
– bloem en eventueel za’atar kruiden

Stappenplan:
– we maken eerst de dip, hiervoor mix je de avocado met de griekse yoghurt, basilicumblaadjes, limoensap, lookteentje, snufje chilipoeder en zout
– de halloumi snijd je in frietjes en paneer deze in bloem(eventueel gemengd met za’atar kruiden)
– bak de frietjes aan elke kant goud bruin in een beetje olijfolie zodat je zeker dat krokant korstje niet mist
– serveer direct

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe