KIPPENGEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS MET FETA

Mijn gezonde versie van balletjes in tomatensaus

Kippengehaktballetjes in een tomaten-paprika ratatouille afgewerkt met feta en verse basilicum

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 250g kippengehakt
– 2 rode paprika’s
– 2 lookteentjes
– 1 ui
– 1 groentenbouillonblokje
– 250g kerstomaatjes
– 200ml tomaten ik blik/ passata
– 60g feta
– verse basilicum

Stappenplan:
– snijd de ui, paprika en look
– stoof deze kort aan in olijfolie
– snijd de kerstomaatjes door 2
– meng de kerstomaatjes eronder
– wanneer alles wat is aangestoofd blus je met de passata of tomaatjes in blik en voeg het bouillonblokje verkruimeld toe
– kruid af met peper en eventueel zout
– meng er nog wat verse basilicum door
– laat de ratatouille op laag vuurtje sudderen ondertussen
– rol gehaktballetjes van het gehakt en bak ze gaar in olijfolie
– serveer de ratatouille met enkele gehaktballetjes en werk af met verkruimelde feta en verse basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto