KOKOSCURRY MET SCAMPI’S , SPINAZIE EN BROCCOLINI

image_pdfimage_print

Een licht en energierijk gerechtje met veel gezonde groene groentjes

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200ml kokosmelk
– 14-16 scampi’s
– 200g spinazie
– 300g broccolini
– 1 lookteentje
– 1 sjalotje
– 1 bouillonblokje (groenten)
– 1 el currypoeder/ ras el hanout
– snuifje chilipoeder
– snuifje komijn
– eventueel verse koriander ter afwerking

Stappenplan:
– bak de scampi’s kort en hou deze daarna even apart
– snijd de ui en look fijn, snijd het uiterste deel van de steeltjes van de broccolini er af
– bak de broccolini tot deze semi gaar(3 min) is in olijfolie, voeg de ui en look toe, bak de helft van de spinazie mee in de pan en voeg de kruiden toe
– blus met kokosmelk
– voeg het bouillonblokje toe
– voeg eventueel nog een beetje water toe indien nodig
– roer de andere helft van de spinazie onder de saus
– voeg de scampi’s toe
– kruid eventueel af met peper en zout
– werk af met koriander
– serveer met rijst

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes