Een licht en energierijk gerechtje met veel gezonde groene groentjes
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 200ml kokosmelk
– 14-16 scampi’s
– 200g spinazie
– 300g broccolini
– 1 lookteentje
– 1 sjalotje
– 1 bouillonblokje (groenten)
– 1 el currypoeder/ ras el hanout
– snuifje chilipoeder
– snuifje komijn
– eventueel verse koriander ter afwerking
Stappenplan:
– bak de scampi’s kort en hou deze daarna even apart
– snijd de ui en look fijn, snijd het uiterste deel van de steeltjes van de broccolini er af
– bak de broccolini tot deze semi gaar(3 min) is in olijfolie, voeg de ui en look toe, bak de helft van de spinazie mee in de pan en voeg de kruiden toe
– blus met kokosmelk
– voeg het bouillonblokje toe
– voeg eventueel nog een beetje water toe indien nodig
– roer de andere helft van de spinazie onder de saus
– voeg de scampi’s toe
– kruid eventueel af met peper en zout
– werk af met koriander
– serveer met rijst