LAMSGEHAKT BALLETJES MET TZATZIKI EN PITTABROODJES

image_pdfimage_print

Een zomers gerechtje dat je als lunch kan eten, diner of dat je zelfs als hapje kan serveren!

TIP voor de vegetariërs: de tzatziki is ook super lekker met gewoon de pittabroodjes of falafel

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 4 pittabroodjes
– 250g lamsgehakt
– 3 el paneermeel
– 1 ei
– 30 g geroosterde pijnboompitten
– 150g griekse yoghurt
– 1 komkommer
– 1 lookteentje
– sap van 1/2 citroen
– verse munt
– verse dille

Stappenplan:
– meng het gehakt met het ei, paneermeel en de geroosterde pijnboompitten
– rol balletjes van het gehakt en bak ze in een pan met een klein beetje olie
– snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de andere helft in schijfjes
– droog de blokjes even op een keukenpapier
– meng de yoghurt met citroensap, geperst lookteentje, snuifje zout en een handje fijngesnipperde munt en dille
– meng de komkommerblokjes eronder
– zet de pittabroodjes voor ongeveer 7-8 min in een oven van 170 graden
– serveer alles samen

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes