LAMSGEHAKT BALLETJES MET TZATZIKI EN PITTABROODJES

Een zomers gerechtje dat je als lunch kan eten, diner of dat je zelfs als hapje kan serveren!

TIP voor de vegetariërs: de tzatziki is ook super lekker met gewoon de pittabroodjes of falafel

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 4 pittabroodjes
– 250g lamsgehakt
– 3 el paneermeel
– 1 ei
– 30 g geroosterde pijnboompitten
– 150g griekse yoghurt
– 1 komkommer
– 1 lookteentje
– sap van 1/2 citroen
– verse munt
– verse dille

Stappenplan:
– meng het gehakt met het ei, paneermeel en de geroosterde pijnboompitten
– rol balletjes van het gehakt en bak ze in een pan met een klein beetje olie
– snijd de helft van de komkommer in kleine blokjes en de andere helft in schijfjes
– droog de blokjes even op een keukenpapier
– meng de yoghurt met citroensap, geperst lookteentje, snuifje zout en een handje fijngesnipperde munt en dille
– meng de komkommerblokjes eronder
– zet de pittabroodjes voor ongeveer 7-8 min in een oven van 170 graden
– serveer alles samen

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto