Dit gerechtje kan je lauw/koud eten, dus ideaal voor de warmere dagen die er aan zitten te komen. Lamsgehakt is super fijn van smaak! Je kan het met ander gehakt ook maken maar toch kan ik je sterk aanraden om het receptje te volgen en lamsgehakt in huis te halen. Ik haal mijn lamsgehakt bij @slagerijbernaerts !
Ingrediënten: (voor 2 personen)
- 250g lamsgehakt
- 1 ei
- 2 el paneermeel
- 30g pijnboompitjes
- 125g couscous
- 175mlwater
- 1/2 courgette
- 1 rode paprika
- 1 sjalot
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 100g griekse yoghurt
- 1 lookteentje
- sap van 1 limoen
- 1 tl honing
- enkele muntblaadjes
- enkele blaadjes verse peterselie
- granaatappelpitjes ter afwerking
Stappenplan:
- rooster de pijnboompitjes kort in een pan zonder olie
- meng het gehakt met de pijnboompitjes, ei en paneermeel en rol balletjes
- bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn in een beetje olijfolie, kruid met peper en zout
- breng water aan de kook
- giet 175ml heet water bij 125g couscous en dek af voor 5 min
- snijd de paprika, courgette en sjalot in blokjes
- stoof de groenten kort in olijfolie en kruid met paprikapoeder, komijn, chilipoeder, peper en zout
- meng de groentjes bij de couscous en kruid nog bij naar smaak, voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe
- voor het yoghurt sausje: meng de yoghurt met limoensap, 1tl honing, zout, fijngehakte muntblaadjes en een geperst lookteentje
- alle elementen zijn klaar dus serveer de couscous met daarboven de balletjes, granaatappelpitjes en wat extra fijngehakte munt
- het yoghurtsausje kan je apart erbij serveren