LAMSGEHAKTBALLETJES MET GROENTENCOUSCOUS EN EEN FRISSE YOGHURT DRESSING

Dit gerechtje kan je lauw/koud eten, dus ideaal voor de warmere dagen die er aan zitten te komen. Lamsgehakt is super fijn van smaak! Je kan het met ander gehakt ook maken maar toch kan ik je sterk aanraden om het receptje te volgen en lamsgehakt in huis te halen. Ik haal mijn lamsgehakt bij @slagerijbernaerts !

Ingrediƫnten: (voor 2 personen)

  • 250g lamsgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 30g pijnboompitjes
  • 125g couscous
  • 175mlwater
  • 1/2 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • 100g griekse yoghurt
  • 1 lookteentje
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl honing
  • enkele muntblaadjes
  • enkele blaadjes verse peterselie
  • granaatappelpitjes ter afwerking

Stappenplan:

  • rooster de pijnboompitjes kort in een pan zonder olie
  • meng het gehakt met de pijnboompitjes, ei en paneermeel en rol balletjes
  • bak de gehaktballetjes tot ze gaar zijn in een beetje olijfolie, kruid met peper en zout
  • breng water aan de kook
  • giet 175ml heet water bij 125g couscous en dek af voor 5 min
  • snijd de paprika, courgette en sjalot in blokjes
  • stoof de groenten kort in olijfolie en kruid met paprikapoeder, komijn, chilipoeder, peper en zout
  • meng de groentjes bij de couscous en kruid nog bij naar smaak, voeg eventueel wat fijngehakte peterselie toe
  • voor het yoghurt sausje: meng de yoghurt met limoensap, 1tl honing, zout, fijngehakte muntblaadjes en een geperst lookteentje
  • alle elementen zijn klaar dus serveer de couscous met daarboven de balletjes, granaatappelpitjes en wat extra fijngehakte munt
  • het yoghurtsausje kan je apart erbij serveren

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediƫnten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

IngrediĆ«nten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediƫnten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor