LIMONCELLO CHEESECAKE

Dit is absoluut 1 van mijn favorieten! Een super lekkere en frisse taart! Een perfect dessertje voor in de lente/zomer.

Ingrediënten:
– 2 dl limoncello
– 250g zandkoekjes
– 70g pistachenootjes
– 75g boter
– 75g suiker
– 2,5 dl volle room
– 100g zure room
– 250g volle kaas van @campinabe
– 2 eiwitten
– 5 gelatine blaadjes

Stappenplan:
– mix de zandkoekjes samen met de gesmolten boter en pistachenootjes
– neem een bakvorm en bekleed deze eerst met een bakpapiertje(zodat er niks gaat blijven plakken aan de vorm)
– druk het mengsel stevig aan in een bakvorm met een lepel
– als de boter hard wordt in de koelkast zal de bodem stevig worden
– verwarm de limoncello op een zacht vuur (moet niet koken) en los de suiker hierin op
– laat de gelatine enkele minuten weken in koud water en laat deze ook oplossen in de limoncello
– laat de limoncello een beetje afkoelen en meng de volle kaas en zure room er onder
– klop de volle room tot de dikte van yoghurt en meng deze bij de rest
– klop als laatste de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de rest
– giet het mengsel in de bakvorm
– na 2-3 uur in de koelkast zou de taart opgesteven moeten zijn

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor