LIMONCELLO CHEESECAKE

Dit is absoluut 1 van mijn favorieten! Een super lekkere en frisse taart! Een perfect dessertje voor in de lente/zomer.

Ingrediënten:
– 2 dl limoncello
– 250g zandkoekjes
– 70g pistachenootjes
– 75g boter
– 75g suiker
– 2,5 dl volle room
– 100g zure room
– 250g volle kaas van @campinabe
– 2 eiwitten
– 5 gelatine blaadjes

Stappenplan:
– mix de zandkoekjes samen met de gesmolten boter en pistachenootjes
– neem een bakvorm en bekleed deze eerst met een bakpapiertje(zodat er niks gaat blijven plakken aan de vorm)
– druk het mengsel stevig aan in een bakvorm met een lepel
– als de boter hard wordt in de koelkast zal de bodem stevig worden
– verwarm de limoncello op een zacht vuur (moet niet koken) en los de suiker hierin op
– laat de gelatine enkele minuten weken in koud water en laat deze ook oplossen in de limoncello
– laat de limoncello een beetje afkoelen en meng de volle kaas en zure room er onder
– klop de volle room tot de dikte van yoghurt en meng deze bij de rest
– klop als laatste de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de rest
– giet het mengsel in de bakvorm
– na 2-3 uur in de koelkast zou de taart opgesteven moeten zijn

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto