MELANZANE ALLA PARMIGIANA ( LASAGNE VAN AUBERGINE)

Een lekker vegetarisch en koolhydraatarm gerechtje

Ingrediënten: (voor 2 personen)


– 3 aubergines
– 400g kerstomaatjes
– 1 potje tomatenconcentré
– 2 lookteentjes
– 1 ui
– 150g ricotta
– scheutje light room (5-7 cl)
– 30g parmezaanse kaas
– 1 bolletje mozarella of geraspte kaas om te smelten
– verse basilicum
– bloem

Stappenplan:
– schil en snijd de lookteentjes en de ui
– snijd de kerstomaatjes door 2
– stoof nu de tomaatjes look en ui aan op een middelhoogvuur (gebruik olijfolie)
– kruid met peper en zout
– meng er een handje verse basilicum en de tomatenconcentré onder
– laat de saus nu even sudderen
– schil de aubergines en snijd ze in plakken
– bestrooi met zout en dep het vocht er af
– voor je ze bakt in olijfolie dompel je de aubergineplakken onder in bloem
– de saus en aubergines zijn nu klaar
– voor de ricottavulling: je mengt de ricotta met de parmezaanse kaas, wat verse basilicum en een scheutje room, kruid met peper en zout
– nu kunnen we laagjes maken: saus, aubergine ricotta, saus,..
– vanboven werk je af met wat mozarella ( zie dat deze niet te nat is)
– zet alles in de oven voor ongeveer 15-20 min op 175 graden

TIP: je kan de aubergine ook vervangen door courgette of een combi maken van de twee

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto