Een lekker vegetarisch en koolhydraatarm gerechtje
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 3 aubergines
– 400g kerstomaatjes
– 1 potje tomatenconcentré
– 2 lookteentjes
– 1 ui
– 150g ricotta
– scheutje light room (5-7 cl)
– 30g parmezaanse kaas
– 1 bolletje mozarella of geraspte kaas om te smelten
– verse basilicum
– bloem
Stappenplan:
– schil en snijd de lookteentjes en de ui
– snijd de kerstomaatjes door 2
– stoof nu de tomaatjes look en ui aan op een middelhoogvuur (gebruik olijfolie)
– kruid met peper en zout
– meng er een handje verse basilicum en de tomatenconcentré onder
– laat de saus nu even sudderen
– schil de aubergines en snijd ze in plakken
– bestrooi met zout en dep het vocht er af
– voor je ze bakt in olijfolie dompel je de aubergineplakken onder in bloem
– de saus en aubergines zijn nu klaar
– voor de ricottavulling: je mengt de ricotta met de parmezaanse kaas, wat verse basilicum en een scheutje room, kruid met peper en zout
– nu kunnen we laagjes maken: saus, aubergine ricotta, saus,..
– vanboven werk je af met wat mozarella ( zie dat deze niet te nat is)
– zet alles in de oven voor ongeveer 15-20 min op 175 graden
TIP: je kan de aubergine ook vervangen door courgette of een combi maken van de twee