Een proteïnerijk receptje voor alle sporters onder ons. Natuurlijk kan je dit receptje ook veggie maken door de kip weg te laten.
Ingrediënten: (2 personen)
- 200g rijst
- 250g kipfilet
- 2 eitjes
- 200g verse (diepvries) erwtjes
- 200g (mini) groene asperges
- een handjevol verse munt
- een handjevol verse koriander (enkel voor de liefhebbers 😉 )
- scheutje zoute soyasaus
- scheutje zoete soyasaus
- 1 el zoetzure saus
Stappenplan:
- kook de rijst 10 min tot deze gaar is
- snijd de kip in reepjes
- bak de kip (best in arachideolie) tot deze half gaar is (gebruik een grote pan of best zelfs een kookpot)
- snijd de groene asperges in stukken van ongeveer (4 cm lang) en bak deze verder met de kip (de groene asperges hebben niet lang nodig)
- kruid met peper en zout
- voeg nu de rijst mee in de pot en meng alles goed onder elkaar (tip: zet je vuur lager anders gaat je rijst plakken aan de pan)
- meng de zoetzure saus, zoute en zoete soyasaus eronder ;proef en voeg dan extra toe naar smaak (tip: heb je geen zoete soya gebruik dan 2 el suiker, in de aziatische keuken compenseren ze vaak zout met zoet)
- de diepvrieserwtjes spoel je enkel onder lauw water en mag je zo bij de rest van nasi toevoegen (deze garen door de warmte)
- bak de spiegeleitjes
- snijd de verse kruiden fijn en meng deze onder de nasi
- serveer