NASI MET KIP, ERWTJES, GROENE ASPERGES EN EEN SPIEGELEITJE

Een proteïnerijk receptje voor alle sporters onder ons. Natuurlijk kan je dit receptje ook veggie maken door de kip weg te laten.

Ingrediënten: (2 personen)

  • 200g rijst
  • 250g kipfilet
  • 2 eitjes
  • 200g verse (diepvries) erwtjes
  • 200g (mini) groene asperges
  • een handjevol verse munt
  • een handjevol verse koriander (enkel voor de liefhebbers 😉 )
  • scheutje zoute soyasaus
  • scheutje zoete soyasaus
  • 1 el zoetzure saus

Stappenplan:

  • kook de rijst 10 min tot deze gaar is
  • snijd de kip in reepjes
  • bak de kip (best in arachideolie) tot deze half gaar is (gebruik een grote pan of best zelfs een kookpot)
  • snijd de groene asperges in stukken van ongeveer (4 cm lang) en bak deze verder met de kip (de groene asperges hebben niet lang nodig)
  • kruid met peper en zout
  • voeg nu de rijst mee in de pot en meng alles goed onder elkaar (tip: zet je vuur lager anders gaat je rijst plakken aan de pan)
  • meng de zoetzure saus, zoute en zoete soyasaus eronder ;proef en voeg dan extra toe naar smaak (tip: heb je geen zoete soya gebruik dan 2 el suiker, in de aziatische keuken compenseren ze vaak zout met zoet)
  • de diepvrieserwtjes spoel je enkel onder lauw water en mag je zo bij de rest van nasi toevoegen (deze garen door de warmte)
  • bak de spiegeleitjes
  • snijd de verse kruiden fijn en meng deze onder de nasi
  • serveer

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4