PARELCOUSCOUS MET KERSTOMAATJES EN HALLOUMI

image_pdfimage_print

Ingrediënten:(voor 2 personen)
– 200g halloumi
– 100g parelcouscous
– 200g honing/ kerstomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1dl light room
– 1 blokje groentenbouillon
– peterselie ter afwerking

Stappenplan:
– zet de kerstomaten eerst in de oven voor 15-20 min tot deze zacht zijn met wat olijfolie , peper en zout (je kan ze ook stoven in de pan)
– kook de parelcouscous
– snijd de paprika, halloumi, ui en look – stoof deze in een beetje olijfolie met peper en klein beetje zout (halloumi is al heel zout)
– bak tot de halloumi een krokant korstje krijgt
– meng de warme tomaatjes door de couscous en voeg de room en het groentenbouillonblokje toe zodat je een smeuïg geheel krijgt
– verdeel de couscous over de borden en leg de gebakken groenten en halloumi er boven op
– werk eventueel af met peterselie

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes