Ingrediënten:(voor 2 personen)
– 200g halloumi
– 100g parelcouscous
– 200g honing/ kerstomaten
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1dl light room
– 1 blokje groentenbouillon
– peterselie ter afwerking
Stappenplan:
– zet de kerstomaten eerst in de oven voor 15-20 min tot deze zacht zijn met wat olijfolie , peper en zout (je kan ze ook stoven in de pan)
– kook de parelcouscous
– snijd de paprika, halloumi, ui en look – stoof deze in een beetje olijfolie met peper en klein beetje zout (halloumi is al heel zout)
– bak tot de halloumi een krokant korstje krijgt
– meng de warme tomaatjes door de couscous en voeg de room en het groentenbouillonblokje toe zodat je een smeuïg geheel krijgt
– verdeel de couscous over de borden en leg de gebakken groenten en halloumi er boven op
– werk eventueel af met peterselie