PARELCOUSCOUS MET PESTO, HALLOUMI EN WARME TOMAATJES

Halloumi is een soort kaas die niet smelt bij het bakken! Ook is het een goede vleesvervanger die rijk is aan proteïnen.

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150g parelcouscous
– 3 el pesto (zelfgemaakt of uit een potje, ik gebruik vaak de verse pesto van @albertheijnbelgie )
– 100g kerstomaatjes
– 1 courgette
– 200g halloumi
– 2 lookteentjes
– verse basilicum ter afwerking

Stappenplan:
– kook de parelcouscous voor 10 min en laat deze apart uitlekken
– meng de couscous met de pesto en kruid bij met peper en zout
– snijd de kerstomaatjes in 2 en de courgette in blokjes
– snijd de look fijn – stoof de groentjes en de look in olijfolie en meng deze onder de couscous
– snijd de halloumi in blokjes en bak deze tot ze langs alle kanten een bruin korstje krijgen
– verdeel de couscous over de bordjes en werk af met de halloumi en verse basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor