PARELCOUSCOUS MET PISTACHEPESTO, BERLOUMI EN GEGRILDE GROENTEN

Alles wat gegrild is, smaakt toch beter niet?

Om mijn BBQ gerechtje helemaal af te maken, gebruikte ik olijfolie van goede kwaliteit. Waarom deze olijfolie perfect is voor dit gerecht? De olijfolie heeft een mild fruitig karakter, ideaal om je groenten extra smaakvol klaar te maken. Net alsof je op vakantie bent . In plaats van gewone pesto, koos ik voor een origineel alternatiefje, pistache pesto. Romig en zacht van smaak .Een laatste tip? Probeer eens rozemarijnzout uit en laat je verrassen door de intense mediterraanse smaken Al deze productjes vind je terug bij oil&vinegar .

Ingrediënten (voor 4 personen)

– 400g berloumi (kaas)

– 150g parelcouscous

– 2 courgetten

– 1 rode paprika

– 1 gele paprika

– 1 potje pistachepesto (4 grote el)

– flinke scheut olijfolie

– verse basilicum

– peper

– zout (rozemarijnzout)

– extra kruiden (oregano, chilivlokken,..)

Stappenplan:

Kook de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ondertussen de courgette en paprika in grote stukken. Marineer ze in extra virgin olijfolie en breng op smaak met peper,zout, oregano en wat chilivlokken.

Gril de groenten tot ze aankleuren. Wanneer de parelcouscous klaar is meng je de pesto er onder. Snijd de gegrilde groenten iets fijner en voeg deze ook toe.

Snijd ten slotte de berloumi in reepjes en grill deze tot ze een krokant korstje krijgen. Doe dit zeker als laatste zodat de berloumi vanbinnen nog lekker smeuïg is voor het serveren.

Werk af met nog wat verse basilicumblaadjes en serveer. De couscous mag lauwwarm zijn. Dit is extra aangenaam bij heerlijk zomerweer.

link voor de olijfolie die ik gebruik:

https://www.oilvinegar.be/evoo-sommelier-salads-vegetables-500ml-66108.html

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe