PASTA CARBONARA MET SPINAZIE

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (2 personen)
– 250g verse pasta
– 1dl light room
– 4 eitjes
– 3 lookteentjes
– 150g spekjes
– 100g spinazie
– 1 sjalot
– 50g parmezaanse kaas

Stappenplan:
– kluts de eitjes en meng de kaas en room er onder
– kruid het eimengsel af met peper en zout
– snijd de sjalot en look fijn
– bak de spekjes krokant samen met de ui en look (voeg de look en ui iets later toe in de pan want deze moeten niet zo lang bakken)
– houd de gebakken spekjes met look en sjalot apart
– stoof nu de spinazie in de pan (je kan gewoon dezelfde pan gebruiken)
– stoof de spinazie tot deze gaar is en kruid af met wat peper en zout
– kook de pasta
– giet de pasta af
– giet het eimengsel bij de pasta
– meng de spekjes en spinazie erdoor
– serveer direct

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes