PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet!

Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes weglaten ?

Ingrediënten: (2 personen)
– 250g champignons
– 100g spekjes
– 200g rigatoni pasta (of andere)
– 2 dl light room
– 30g parmezaanse kaas
– klontje kruidenboter (heel belangrijk voor de smaak!)
– peterselie ter afwerking
– tip: maak de saus nog lekkerder door er een lepeltje truffeltapenade door te mengen

Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– bak de spekjes krokant in een pan (zonder vetstof)
– leg de spekjes opzij in een kommetje en bak in dezelfde pan de champignons in de kruidenboter
– kruid met peper en zout
– wanneer de champignons bijna zacht zijn, blus je met de room
– laat zachtjes inkoken
– meng de parmezaanse kaas onder de saus en kruid als laatste bij met peper en zout indien nodig
– meng de pasta onder de saus, strooi er spekjes en eventueel wat peterselie over

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe