Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet!
Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes weglaten ?
Ingrediënten: (2 personen)
– 250g champignons
– 100g spekjes
– 200g rigatoni pasta (of andere)
– 2 dl light room
– 30g parmezaanse kaas
– klontje kruidenboter (heel belangrijk voor de smaak!)
– peterselie ter afwerking
– tip: maak de saus nog lekkerder door er een lepeltje truffeltapenade door te mengen
Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– bak de spekjes krokant in een pan (zonder vetstof)
– leg de spekjes opzij in een kommetje en bak in dezelfde pan de champignons in de kruidenboter
– kruid met peper en zout
– wanneer de champignons bijna zacht zijn, blus je met de room
– laat zachtjes inkoken
– meng de parmezaanse kaas onder de saus en kruid als laatste bij met peper en zout indien nodig
– meng de pasta onder de saus, strooi er spekjes en eventueel wat peterselie over