PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

image_pdfimage_print

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet!

Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes weglaten ?

Ingrediënten: (2 personen)
– 250g champignons
– 100g spekjes
– 200g rigatoni pasta (of andere)
– 2 dl light room
– 30g parmezaanse kaas
– klontje kruidenboter (heel belangrijk voor de smaak!)
– peterselie ter afwerking
– tip: maak de saus nog lekkerder door er een lepeltje truffeltapenade door te mengen

Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– bak de spekjes krokant in een pan (zonder vetstof)
– leg de spekjes opzij in een kommetje en bak in dezelfde pan de champignons in de kruidenboter
– kruid met peper en zout
– wanneer de champignons bijna zacht zijn, blus je met de room
– laat zachtjes inkoken
– meng de parmezaanse kaas onder de saus en kruid als laatste bij met peper en zout indien nodig
– meng de pasta onder de saus, strooi er spekjes en eventueel wat peterselie over

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes