Ingrediënten: (voor 2-3personen)
– 250g rigatoni pasta
– 250g kerstomaatjes
– 1/2 pot miracoli tomatensaus met basilicum of een blik tomaten
– 100g mascarpone
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 2 handjes basilicumblaadjes
– 2 el gedroogde basilicum
– 1 tl chilipoeder (om het licht pikant te maken)
– ( 2 el spaghettikruiden)
– mozarella en verse basilicum om af te werken
Stappenplan:
– kook de rigatoni pasta
– snijd de ui, look en kerstomaatjes fijn en stoof deze in olijfolie
– blus erna met 1/2 pot miracolisaus
– voeg de kruiden en mascarpone toe en laat het 10 minuutjes sudderen
– giet de pasta af en meng deze onder de saus
– kruid af met peper en zout
– verdeel de pasta over de bordjes en werk af met verse basilicum en mozarella (eventueel ook een beetje parmezaan)