PASTA MET EEN ROMIGE KERSTOMATEN-BASILICUM SAUS

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (voor 2-3personen)
– 250g rigatoni pasta
– 250g kerstomaatjes
– 1/2 pot miracoli tomatensaus met basilicum of een blik tomaten
– 100g mascarpone
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 2 handjes basilicumblaadjes
– 2 el gedroogde basilicum
– 1 tl chilipoeder (om het licht pikant te maken)
– ( 2 el spaghettikruiden)
– mozarella en verse basilicum om af te werken

Stappenplan:
– kook de rigatoni pasta
– snijd de ui, look en kerstomaatjes fijn en stoof deze in olijfolie
– blus erna met 1/2 pot miracolisaus
– voeg de kruiden en mascarpone toe en laat het 10 minuutjes sudderen
– giet de pasta af en meng deze onder de saus
– kruid af met peper en zout
– verdeel de pasta over de bordjes en werk af met verse basilicum en mozarella (eventueel ook een beetje parmezaan)

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes