PASTA MET LICHTPIKANTE KERSTOMATENSAUS EN KROKANT GEBAKKEN CHORIZO


Ik gebruik altijd kerstomaatjes of honingtomaatjes in mijn tomatensaus omdat deze meer smaak hebben en een beetje zoet zijn, wat perfect samen gaat met iets pikant en/of zout. Zo zijn alle smaken in balans

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150g chorizo (laat deze snijden in een dikte van 1-2 cm)
– 300g kerstomaatjes
– 1 rode puntpaprika
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1/2 chilipeper
– 1 dl light room
– 1/2 blik tomaten of promavera tomatensaus van @bertollioliveoil
– 250g orrechiete pasta
– verse basilicum en parmezaan om af te werken

Stappenplan:
– snijd de kerstomaatjes, puntpaprika, ui, look en chilipeper
– stoof deze aan in een pot met wat olijfolie
– kruid met wat peper en zout
– wanneer de groentjes al wat gaar zijn doe je de tomatensaus erbij
– laat ondertussen sudderen op laag vuurtje
– doe de room erbij en mix de saus tot deze glad
– laat het water koken en kook ondertussen de pasta
– snijd de chorizo in blokjes en bak deze ( zonder vetstof) tot deze krokant zijn
– meng de helft van de gebakken chorizo in de saus zodat de chorizo zijn smaak ook afgeeft aan de saus
– meng de saus onder de gekookte pasta
– verdeel over de bordjes en werk af met de rest van de chorizo, wat verse basilicum en parmezaan

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4