Ik gebruik altijd kerstomaatjes of honingtomaatjes in mijn tomatensaus omdat deze meer smaak hebben en een beetje zoet zijn, wat perfect samen gaat met iets pikant en/of zout. Zo zijn alle smaken in balans
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150g chorizo (laat deze snijden in een dikte van 1-2 cm)
– 300g kerstomaatjes
– 1 rode puntpaprika
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1/2 chilipeper
– 1 dl light room
– 1/2 blik tomaten of promavera tomatensaus van @bertollioliveoil
– 250g orrechiete pasta
– verse basilicum en parmezaan om af te werken
Stappenplan:
– snijd de kerstomaatjes, puntpaprika, ui, look en chilipeper
– stoof deze aan in een pot met wat olijfolie
– kruid met wat peper en zout
– wanneer de groentjes al wat gaar zijn doe je de tomatensaus erbij
– laat ondertussen sudderen op laag vuurtje
– doe de room erbij en mix de saus tot deze glad
– laat het water koken en kook ondertussen de pasta
– snijd de chorizo in blokjes en bak deze ( zonder vetstof) tot deze krokant zijn
– meng de helft van de gebakken chorizo in de saus zodat de chorizo zijn smaak ook afgeeft aan de saus
– meng de saus onder de gekookte pasta
– verdeel over de bordjes en werk af met de rest van de chorizo, wat verse basilicum en parmezaan