De belangrijkste smaakmaker in dit gerecht is het venkelzaad dat ik gebruik. Die smaak is zo intens. Een gerechtje om van te genieten!
Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150g pasta
– 2 merguez worstjes
– 1 aubergine
– 200g kerstomaten
– 1 potje tomatenconcentre
– 1 sjalot
– 3 lookteentjes
– 1 el venkelzaad
– 1/2 bouillonblokje
– eventueel verse basilicum ter afwerking
Stappenplan:
– bak de worstjes en snijd deze in stukjes, zet ze hierna even apart – snijd de aubergine,look,ui en tomaatjes
– stoof de groenten aan in olijfolie
– voeg venkelzaad toe
– meng de worstjes eronder
– laat het sap goed uit de tomaatjes komen
– voeg de tomatenconcentré toe en als je niet genoeg vocht hebt ook een glas water
– kruid bij met peper en zout en laat het bouillonblokje oplossen in het vocht
– kook de pasta tot deze gaar is
– meng de pasta + 1 lepel kookvocht met de saus
– verdeel de pasta over de bordjes en werk eventueel af met verse basilicum