PASTA MET PIKANTE MERGUEZ WORSTJES ,AUBERGINE EN KERSTOMAATJES

image_pdfimage_print

De belangrijkste smaakmaker in dit gerecht is het venkelzaad dat ik gebruik. Die smaak is zo intens. Een gerechtje om van te genieten!

Ingrediënten: (voor 2 personen)
– 150g pasta
– 2 merguez worstjes
– 1 aubergine
– 200g kerstomaten
– 1 potje tomatenconcentre
– 1 sjalot
– 3 lookteentjes
– 1 el venkelzaad
– 1/2 bouillonblokje
– eventueel verse basilicum ter afwerking

Stappenplan:
– bak de worstjes en snijd deze in stukjes, zet ze hierna even apart – snijd de aubergine,look,ui en tomaatjes
– stoof de groenten aan in olijfolie
– voeg venkelzaad toe
– meng de worstjes eronder
– laat het sap goed uit de tomaatjes komen
– voeg de tomatenconcentré toe en als je niet genoeg vocht hebt ook een glas water
– kruid bij met peper en zout en laat het bouillonblokje oplossen in het vocht
– kook de pasta tot deze gaar is
– meng de pasta + 1 lepel kookvocht met de saus
– verdeel de pasta over de bordjes en werk eventueel af met verse basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes