PASTA PESTO MET GEROOKTE ZALM EN GEROOSTERDE PIJNBOOMPITJES


Ingrediënten: (per persoon)
– 125g orechiette pasta
-50g gerookte zalm
– 1 el pesto (verse is natuurlijk altijd het beste)
– 1 el light room
– klein handje pijnboompitten
– parmezaanse kaas om af te werken

Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– ondertussen rooster je de pijnboompitten in een pan zonder olie
– gooi ze af en toe om zodat ze zeker niet aanbranden (vuur wel hoog genoeg zetten)
– wanneer de pasta gaar is ,giet je ze af maar laat een klein bodempje kookvocht over in de kookpot
– meng de pesto samen met een el room door de paste
– meng de gerookte zalm er onder (snijd deze eerst in stukjes)
– kruid goed af met peper en zout
– serveer en werk af me met de pijnboompitjes en parmezaanse kaas
– als je nog rucola of basilicum hebt zou het nog beter afgewerkt zijn (ik had niks meer liggen thuis ?) TIP: als je de pesto zelf maakt mix je gewoon al deze ingrediënten tot een gladde massa : 15g basilicum, 15g pijnboompitten, 15g parmezaanse kaas , 2el olijfolie, 1 lookteentje, 1el citroensap en peper en zout

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor