Ingrediënten: (per persoon)
– 125g orechiette pasta
-50g gerookte zalm
– 1 el pesto (verse is natuurlijk altijd het beste)
– 1 el light room
– klein handje pijnboompitten
– parmezaanse kaas om af te werken
Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– ondertussen rooster je de pijnboompitten in een pan zonder olie
– gooi ze af en toe om zodat ze zeker niet aanbranden (vuur wel hoog genoeg zetten)
– wanneer de pasta gaar is ,giet je ze af maar laat een klein bodempje kookvocht over in de kookpot
– meng de pesto samen met een el room door de paste
– meng de gerookte zalm er onder (snijd deze eerst in stukjes)
– kruid goed af met peper en zout
– serveer en werk af me met de pijnboompitjes en parmezaanse kaas
– als je nog rucola of basilicum hebt zou het nog beter afgewerkt zijn (ik had niks meer liggen thuis ?) TIP: als je de pesto zelf maakt mix je gewoon al deze ingrediënten tot een gladde massa : 15g basilicum, 15g pijnboompitten, 15g parmezaanse kaas , 2el olijfolie, 1 lookteentje, 1el citroensap en peper en zout