PASTA PESTO MET GEROOKTE ZALM EN GEROOSTERDE PIJNBOOMPITJES

image_pdfimage_print


Ingrediënten: (per persoon)
– 125g orechiette pasta
-50g gerookte zalm
– 1 el pesto (verse is natuurlijk altijd het beste)
– 1 el light room
– klein handje pijnboompitten
– parmezaanse kaas om af te werken

Stappenplan:
– kook de pasta in gezout water
– ondertussen rooster je de pijnboompitten in een pan zonder olie
– gooi ze af en toe om zodat ze zeker niet aanbranden (vuur wel hoog genoeg zetten)
– wanneer de pasta gaar is ,giet je ze af maar laat een klein bodempje kookvocht over in de kookpot
– meng de pesto samen met een el room door de paste
– meng de gerookte zalm er onder (snijd deze eerst in stukjes)
– kruid goed af met peper en zout
– serveer en werk af me met de pijnboompitjes en parmezaanse kaas
– als je nog rucola of basilicum hebt zou het nog beter afgewerkt zijn (ik had niks meer liggen thuis ?) TIP: als je de pesto zelf maakt mix je gewoon al deze ingrediënten tot een gladde massa : 15g basilicum, 15g pijnboompitten, 15g parmezaanse kaas , 2el olijfolie, 1 lookteentje, 1el citroensap en peper en zout

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes