Ik zou dit gewoon nog eens maken omdat ik gelukkig word van alle kleuren op dit bordje.
Ook omdat het daarboven heel lekker was natuurlijk!
Ingrediënten: (voor 4-6 personen)
– 1 rol (rechthoekig) bladerdeeg
– 250g ricotta
– 30g geraspte parmezaan
– sap van 1 citroen
– 500g (regenboog) kerstomaatjes
– verse basilicum
– gedroogde tijm
– peper en zout
Stappenplan:
– doe de tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm
– prik gaatjes in het bladerdeeg en zet deze samen met de ovenschaal tomaatjes in de oven (10 min op 175 graden)
– meng ondertussen de ricotta met peper, zout, citroensap en de parmezaan
– haal de tomaatjes en bladerdeeg uit de oven
– smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg en bedek met de kerstomaatjes
– zet nu nog eens 10 min in de oven
– werk af met verse basilicum