PLAATTAART MET KERSTOMAATJES EN RICOTTA

Ik zou dit gewoon nog eens maken omdat ik gelukkig word van alle kleuren op dit bordje.
Ook omdat het daarboven heel lekker was natuurlijk!

Ingrediënten: (voor 4-6 personen)


– 1 rol (rechthoekig) bladerdeeg
– 250g ricotta
– 30g geraspte parmezaan
– sap van 1 citroen
– 500g (regenboog) kerstomaatjes
– verse basilicum
– gedroogde tijm
– peper en zout

Stappenplan:


– doe de tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm
– prik gaatjes in het bladerdeeg en zet deze samen met de ovenschaal tomaatjes in de oven (10 min op 175 graden)
– meng ondertussen de ricotta met peper, zout, citroensap en de parmezaan
– haal de tomaatjes en bladerdeeg uit de oven
– smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg en bedek met de kerstomaatjes
– zet nu nog eens 10 min in de oven
– werk af met verse basilicum

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

VEGAN CHOCOLATE & TAHINI COOKIES

Ik gebruik super graag stevia van Pure Via in mijn desserts. (ADVERTENTIE) @purevia_be De ene keer is dit om de suiker volledig te vervangen en

summer glow smoothie

advertentie @purevia_be Dit frisse drankje is ideaal om veel vitaminen binnen te krijgen en voor als je zin hebt in een zoetje , maar geen