PLAATTAART MET KERSTOMAATJES EN RICOTTA

Ik zou dit gewoon nog eens maken omdat ik gelukkig word van alle kleuren op dit bordje.
Ook omdat het daarboven heel lekker was natuurlijk!

Ingrediënten: (voor 4-6 personen)


– 1 rol (rechthoekig) bladerdeeg
– 250g ricotta
– 30g geraspte parmezaan
– sap van 1 citroen
– 500g (regenboog) kerstomaatjes
– verse basilicum
– gedroogde tijm
– peper en zout

Stappenplan:


– doe de tomaatjes in een ovenschaal met wat olijfolie, peper, zout en gedroogde tijm
– prik gaatjes in het bladerdeeg en zet deze samen met de ovenschaal tomaatjes in de oven (10 min op 175 graden)
– meng ondertussen de ricotta met peper, zout, citroensap en de parmezaan
– haal de tomaatjes en bladerdeeg uit de oven
– smeer het ricottamengsel op het bladerdeeg en bedek met de kerstomaatjes
– zet nu nog eens 10 min in de oven
– werk af met verse basilicum

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto