RICEROLLS MET EEN PINDADIPSAUS

Ik word echt vrolijk van alle kleuren op dit bordje, maar het rollen van de springrolls was toch een kleine uitdaging

No stress, het resultaat was er want oefening baart kunst!

Ingrediënten: (voor 2 personen)

– 6 rijstvellen (gewoon in de supermarkt te verkrijgen)
– 1 rode paprika
– 1 avocado
– 200g kip of 3 eitjes (je kan ze veggie maken)
– 1 wortel
-1/2 mango
– 3 el pindakaas
– 2 el water
– 2 el soyasaus
– 2 el esdoornsiroop
– stukje gember (3×3 cm)
– 1/3 chilipeper
– eventueel koriander ter afwerking

Stappenplan:

– snijd de paprika, mango, wortel en avocado in fijne reepjes
– bak de kip (of omelet) en snijd ook in stukjes (ik kruid de kip met peper, zout en wat kippenkruiden of curry en komijn)
– voor de pindasaus: mix de pindakaas, water, soyasaus, esdoornsiroop, gember, chilipeper tot een gladde massa
– alle mise en place is klaar dus nu begint de uitdaging
– de rijstvellen week je een voor een 30sec tot een minuutje in lauw water ( ze moeten soepel genoeg zijn om te rollen)
– leg wat paprika, wortel, kip, mango en avocado in het midden van het rijstvel en rol ze dicht (je slaagt de buitenkanten naar binnen, je kan altijd een filmpje opzoeken waar ze het makkelijk uitleggen)
– serveer de rolletjes samen met de dipsaus

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4