Ingrediënten:
- 150g dessertrijst
- 1,1 liter melk
- 175g suiker
- 50g puddingpoeder
- 2 eieren
- 1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg
- enkele draadjes saffraan
- 1 vanillestokje
Stappenplan:
- zet het deeg eerst 10 min in een oven van 175 graden met gewicht in (bakparels, een bord,..)
- zet hierna het deeg nog 5 min extra in de oven zonder gewicht zodat de bodem ook gaar wordt
- kook de rijst in 1 liter melk met de vanillestok(haal de zaadjes er eerst uit), totdat deze bijna zacht is, zet het vuur hierna iets zachter zodat het lichtjes kookt (TIP: blijf ten allen tijde goed roeren)
- voeg beetje per beetje de suiker erbij
- laat het puddingpoeder oplossen in 1 dl melk en giet dit beetje bij beetje bij de rijst, blijf roeren tot het indikt tot een rijstpap
- voeg enkele saffraandraadjes toe
- scheid de eieren
- meng de eigelen onder de rijstpap en klop de eiwitten tot schuim
- spatel de eiwitten ook voorzichtig door de rijstpap
- doe het mengsel nu in de vorm en laat de taart goudbruin bakken voor ongeveer 40- 45minuten (of langer) in een oven van 170graden
- haal de taart uit de oven en besprenkel met wat bloemsuiker