RIJSTTAART FROM HEAVEN

Ingrediënten:

  • 150g dessertrijst
  • 1,1 liter melk
  • 175g suiker
  • 50g puddingpoeder
  • 2 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 vanillestokje

Stappenplan:

  • zet het deeg eerst 10 min in een oven van 175 graden met gewicht in (bakparels, een bord,..)
  • zet hierna het deeg nog 5 min extra in de oven zonder gewicht zodat de bodem ook gaar wordt
  • kook de rijst in 1 liter melk met de vanillestok(haal de zaadjes er eerst uit), totdat deze bijna zacht is, zet het vuur hierna iets zachter zodat het lichtjes kookt (TIP: blijf ten allen tijde goed roeren)
  • voeg beetje per beetje de suiker erbij
  • laat het puddingpoeder oplossen in 1 dl melk en giet dit beetje bij beetje bij de rijst, blijf roeren tot het indikt tot een rijstpap
  • voeg enkele saffraandraadjes toe
  • scheid de eieren
  • meng de eigelen onder de rijstpap en klop de eiwitten tot schuim
  • spatel de eiwitten ook voorzichtig door de rijstpap
  • doe het mengsel nu in de vorm en laat de taart goudbruin bakken voor ongeveer 40- 45minuten (of langer) in een oven van 170graden
  • haal de taart uit de oven en besprenkel met wat bloemsuiker

Delen:

Facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto