RIJSTTAART FROM HEAVEN

Ingrediënten:

  • 150g dessertrijst
  • 1,1 liter melk
  • 175g suiker
  • 50g puddingpoeder
  • 2 eieren
  • 1 rol kruimeldeeg of bladerdeeg
  • enkele draadjes saffraan
  • 1 vanillestokje

Stappenplan:

  • zet het deeg eerst 10 min in een oven van 175 graden met gewicht in (bakparels, een bord,..)
  • zet hierna het deeg nog 5 min extra in de oven zonder gewicht zodat de bodem ook gaar wordt
  • kook de rijst in 1 liter melk met de vanillestok(haal de zaadjes er eerst uit), totdat deze bijna zacht is, zet het vuur hierna iets zachter zodat het lichtjes kookt (TIP: blijf ten allen tijde goed roeren)
  • voeg beetje per beetje de suiker erbij
  • laat het puddingpoeder oplossen in 1 dl melk en giet dit beetje bij beetje bij de rijst, blijf roeren tot het indikt tot een rijstpap
  • voeg enkele saffraandraadjes toe
  • scheid de eieren
  • meng de eigelen onder de rijstpap en klop de eiwitten tot schuim
  • spatel de eiwitten ook voorzichtig door de rijstpap
  • doe het mengsel nu in de vorm en laat de taart goudbruin bakken voor ongeveer 40- 45minuten (of langer) in een oven van 170graden
  • haal de taart uit de oven en besprenkel met wat bloemsuiker

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto