RISOTTO MET PESTO, COURGETTE EN HALLOUMI

image_pdfimage_print

Ingrediënten: (2 personen)
– 125g risottorijst
– 1 bouillonblokje
– 150g halloumi
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1 à 2 el pesto
– 30g parmezaanse kaas
– heet water
– basilicum ter afwerking

Stappenplan:
– zet een pot op het vuur en doe er een scheut olijfolie in
– stoof de look samen met de rijst tot de rijst een beetje glazig is
– voeg beetje bij beetje heet water toe (ik kook dit gewoon in de waterkoker en kap het er beetje bij beetje bij)
– voeg het bouillonblokje toe
– blijf water toevoegen tot de rijst gaar is (duurt ongeveer 15-20 min)
– snijd de groentjes (courgette en ui) en bak ze in een klein beetje olijfolie
– kruid bij met peper en zout
– wanneer de groenten gaar zijn meng je de helft onder de risotto en de helft houd je bij voor op de risotto te serveren
– meng als laatste nog de pesto en de parmezaanse kaas door de risotto en kruid een laatste keer af met peper en zout
– snijd de halloumi in plakjes en bak deze zonder vetstof tot deze een krokant korstje krijgt
– werk nog af met wat basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes