RISOTTO MET PESTO, COURGETTE EN HALLOUMI

Ingrediënten: (2 personen)
– 125g risottorijst
– 1 bouillonblokje
– 150g halloumi
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1 à 2 el pesto
– 30g parmezaanse kaas
– heet water
– basilicum ter afwerking

Stappenplan:
– zet een pot op het vuur en doe er een scheut olijfolie in
– stoof de look samen met de rijst tot de rijst een beetje glazig is
– voeg beetje bij beetje heet water toe (ik kook dit gewoon in de waterkoker en kap het er beetje bij beetje bij)
– voeg het bouillonblokje toe
– blijf water toevoegen tot de rijst gaar is (duurt ongeveer 15-20 min)
– snijd de groentjes (courgette en ui) en bak ze in een klein beetje olijfolie
– kruid bij met peper en zout
– wanneer de groenten gaar zijn meng je de helft onder de risotto en de helft houd je bij voor op de risotto te serveren
– meng als laatste nog de pesto en de parmezaanse kaas door de risotto en kruid een laatste keer af met peper en zout
– snijd de halloumi in plakjes en bak deze zonder vetstof tot deze een krokant korstje krijgt
– werk nog af met wat basilicum

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe