Ingrediënten: (2 personen)
– 125g risottorijst
– 1 bouillonblokje
– 150g halloumi
– 1 courgette
– 1 ui
– 2 lookteentjes
– 1 à 2 el pesto
– 30g parmezaanse kaas
– heet water
– basilicum ter afwerking
Stappenplan:
– zet een pot op het vuur en doe er een scheut olijfolie in
– stoof de look samen met de rijst tot de rijst een beetje glazig is
– voeg beetje bij beetje heet water toe (ik kook dit gewoon in de waterkoker en kap het er beetje bij beetje bij)
– voeg het bouillonblokje toe
– blijf water toevoegen tot de rijst gaar is (duurt ongeveer 15-20 min)
– snijd de groentjes (courgette en ui) en bak ze in een klein beetje olijfolie
– kruid bij met peper en zout
– wanneer de groenten gaar zijn meng je de helft onder de risotto en de helft houd je bij voor op de risotto te serveren
– meng als laatste nog de pesto en de parmezaanse kaas door de risotto en kruid een laatste keer af met peper en zout
– snijd de halloumi in plakjes en bak deze zonder vetstof tot deze een krokant korstje krijgt
– werk nog af met wat basilicum