SCONES

image_pdfimage_print

Deze scones zijn echt één van mijn favoriete zoete zondes.

Het leuke is dat deze scones in no time klaar zijn. Ook heb je slechts enkele basisingrediënten nodig.

Ik heb ze afgewerkt met een mascarponecrême en récolte aardbeienconfituur van @maternebe .
Deze confituur wordt gemaakt van de eerste oogst en is dus maar enkele maanden te verkrijgen in de winkel.

Ingrediënten: (voor 8 scones)
– 250g zelfrijzende bloem
– 1 tl bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 el witte suiker
– 70g harde boter
– 150ml halfvolle melk
– 1 ei om de deegbolletjes mee in te smeren
– ter afwerking :100g mascarpone, sap 1/2 citroen, 1 el bloemsuiker en aardbeienconfituur

Stappenplan:
– verwarm oven op 220 graden
– doe de bloem, bakpoeder, suiker, en vanillesuiker in een kom
– snijd de boter in stukjes en kneed deze samen met de bloem tot alles goed vermengd is (het deeg zal nu wat zanderig zijn)
– spatel de melk er onder tot een vast deeg (het deeg hoeft niet heel glad te zijn, dan krijg je als resultaat mooie ‘rotsjes’)
– leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad
– druk het plat tot ongeveer 3cm
– steek rondjes uit
– haal de bakplaat uit de oven en leg er een bakpapier op, verdeel hierover de scones
– smeer ze nog in met losgeklopt ei
– zet de scones voor 8-10 min in de oven tot ze goudbruin zijn
– mascarponecreme: meng 100g mascarpone met sap van 1/2 citroen en el poedersuiker/vanillesuiker
– werk af met mascarponecreme en confituur

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes