Deze scones zijn echt één van mijn favoriete zoete zondes.
Het leuke is dat deze scones in no time klaar zijn. Ook heb je slechts enkele basisingrediënten nodig.
Ik heb ze afgewerkt met een mascarponecrême en récolte aardbeienconfituur van @maternebe .
Deze confituur wordt gemaakt van de eerste oogst en is dus maar enkele maanden te verkrijgen in de winkel.
Ingrediënten: (voor 8 scones)
– 250g zelfrijzende bloem
– 1 tl bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 el witte suiker
– 70g harde boter
– 150ml halfvolle melk
– 1 ei om de deegbolletjes mee in te smeren
– ter afwerking :100g mascarpone, sap 1/2 citroen, 1 el bloemsuiker en aardbeienconfituur
Stappenplan:
– verwarm oven op 220 graden
– doe de bloem, bakpoeder, suiker, en vanillesuiker in een kom
– snijd de boter in stukjes en kneed deze samen met de bloem tot alles goed vermengd is (het deeg zal nu wat zanderig zijn)
– spatel de melk er onder tot een vast deeg (het deeg hoeft niet heel glad te zijn, dan krijg je als resultaat mooie ‘rotsjes’)
– leg het deeg op een met bloem bestrooid werkblad
– druk het plat tot ongeveer 3cm
– steek rondjes uit
– haal de bakplaat uit de oven en leg er een bakpapier op, verdeel hierover de scones
– smeer ze nog in met losgeklopt ei
– zet de scones voor 8-10 min in de oven tot ze goudbruin zijn
– mascarponecreme: meng 100g mascarpone met sap van 1/2 citroen en el poedersuiker/vanillesuiker
– werk af met mascarponecreme en confituur