Een koolhydraatarm gerechtje waar een beetje pit in zit.
Ingrediënten:(voor 2 personen)
– 1 bakje pompoenbladen van @albertheijnbelgie
– 200g kippengehakt
– 1 ui
– 300g kerstomaten
– 2 lookteentjes
– 1 grote rode paprika
– 2dl kokosmelk
– 1/2 courgette
– 50g geraspte kaas
– 2 el paneermeel
– 1 el garam masala
– 2 tl kippenkruiden
– zout en peper
– 1 tl komijn
– 1 potje tomatenconcentré
Stappenplan:
– snijd de paprika, courgette, ui in blokjes en pers de lookteentjes
– stoof het kippengehakt aan met de gesneden groentjes en look op een middelhoogvuur (gebruik een ruime kookpot)
– voeg de kruiden toe (best de helft en erna bijkruiden naar smaak)
– snijd de kerstomaatjes door 2 en voeg deze bij de rest
– laat even kort sudderen en voeg de tomatenconcentre erbij
– blus met de kokosmelk
– kruid de saus bij indien nodig
– neem een ovenschaal en maak laagjes: saus, pompoenbladen, saus,..
– werk af met de geraspte kaas en strooi er een beetje paneermeel over (zorgt voor de crunch)
– zet de lasagne nu ongeveer 30 min op 170 graden in de oven