SPICY POMPOENLASAGNE

image_pdfimage_print

Een koolhydraatarm gerechtje waar een beetje pit in zit.

Ingrediënten:(voor 2 personen)
– 1 bakje pompoenbladen van @albertheijnbelgie
– 200g kippengehakt
– 1 ui
– 300g kerstomaten
– 2 lookteentjes
– 1 grote rode paprika
– 2dl kokosmelk
– 1/2 courgette
– 50g geraspte kaas
– 2 el paneermeel
– 1 el garam masala
– 2 tl kippenkruiden
– zout en peper
– 1 tl komijn
– 1 potje tomatenconcentré

Stappenplan:
– snijd de paprika, courgette, ui in blokjes en pers de lookteentjes
– stoof het kippengehakt aan met de gesneden groentjes en look op een middelhoogvuur (gebruik een ruime kookpot)
– voeg de kruiden toe (best de helft en erna bijkruiden naar smaak)
– snijd de kerstomaatjes door 2 en voeg deze bij de rest
– laat even kort sudderen en voeg de tomatenconcentre erbij
– blus met de kokosmelk
– kruid de saus bij indien nodig
– neem een ovenschaal en maak laagjes: saus, pompoenbladen, saus,..
– werk af met de geraspte kaas en strooi er een beetje paneermeel over (zorgt voor de crunch)
– zet de lasagne nu ongeveer 30 min op 170 graden in de oven

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

CHICKEN CAPRESE

Ingrediënten: (voor 2 personen)– 300g kipfilet– 1 bol mozarella– 1 el pesto– 400g kerstomaatjes– 2 tl gedroogde oregano– verse basilicum– 2 tl honing Stappenplan:– doe

GEROOSTERDE BLOEMKOOL

Dit gerechtje kan je gebruiken als hapje met een lekker dipsausje eventueel of als onderdeel van een volwaardig gerecht. Ingrediënten( voor 2 personen hoofdgerecht, voor

AARDBEI BOSBESFLAPJES MET AMANDELSCHILFERS

Ingrediënten: (voor 8 stuks)– 1 rol bladerdeeg (rechthoekige vorm)– 250g aardbeien– 150g blauwe bessen– 1 zakje vanillesuiker– 60g suiker– 1 losgeklopt ei– Amandelschilfers ter afwerking–

PASTA MET CHAMPIGNON EN SPEKJES

Een super SNEL en GEMAKKELIJK gerechtje dat je in no time op tafel zet! Deze pasta kan je zeker ook vegetarisch klaarmaken en de spekjes