STEAK MET GEGRILDE GROENE ASPERGES EN EEN FRISSE KRUIDENMARINADE

Zoals ik jullie even geleden heb verteld ,ben ik begonnen aan een nieuw project nl. receptontwikkeling voor de voedingscoaches van @restart_belgium .
Deze gerechtjes zullen allemaal gebaseerd zijn op CALORIEFOCUS.

Ikzelf eet wel meestal gewoon iets van koolhydraten, maar af en toe eens ‘keto’ helpt me wel af te komen van dat opgeblazen gevoel. Zeker als je die zelfde week al 3x op restaurant bent geweest bijvoorbeeld?

Dit is absoluut een must try voor alle meat-lovers die eens een lichter gerechtje willen klaarmaken.

Ingrediënten (voor 3-4 personen):
– 500g rundssteak (ik haal mijn vlees bij @slagerijbernaerts
– 1kg groene asperges
– handvol verse munt (ca.30g)
– handvol verse peterselie (ca. 30g)
– 2 teentjes look
– ½ chilipeper
– Sap van 2 limoenen
– Snuifje zout
– Gemalen peper
– 3 el olijfolie
Stappenplan:
– Hak de verse kruiden fijn
– Snijd de look en chilipeper in fijne stukjes
– Meng de verse kruiden met de fijngesneden look, chilipeper, snuifje zout, 2 el olijfolie en pers hier sap van 2 limoenen over
– Besprenkel de grill met een beetje olijfolie
– Bak de rundssteak en de groene asperges op een hete grillplaat of op de BBQ
– Kruid enkel nog bij met peper en zout
– let op: de asperges hebben niet lang nodig; ze zijn het lekkerste al dente
– serveer warm en werk af met de frisse kruidenmarinade

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on facebook
Facebook

Onderdelen

Nog meer gerechten?

Nog enkele favorieten

LOADED NACHO’S

Perfect om als hapje te serveren op een gezellige Mexican Dinner Night. De tortilla chips zijn OVEN BAKED & HOME MADE ! Ingrediënten: (voor 4

TOMATENRISOTTO MET BASILICUMOLIE

Om helemaal in de Italian vibe te komen, maakte ik vandaag dit eenvoudig en heerlijk gerechtje. Laat je niet afschrikken door te denken dat risotto